Sportas gyvai

Jūsų paramos gali ir negauti: VMI informuoja, kad dalis gyventojų privalo patikslinti prašymus

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad pirmosios gyventojų skirtos pajamų mokesčio (GPM) dalies sumos gavėjus pasieks jau liepą, kiti pervedimai bus atliekami dalimis iki lapkričio 15 d. Gyventojai savo laiku pateiktus prašymus vis dar turi galimybę pakoreguoti. Pakeitimus norintys atlikti gyventojai prašymus paramai tikslinti gali iki birželio 30 d., rašoma VMI pranešime spaudai.
Pajamų deklaravimas
Pajamų deklaravimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kiekvienais metais valią skirti dalį savo sumokėto pajamų mokesčio pasirinktam paramos gavėjui, politinei organizacijai ar profesinei sąjungai gyventojai turi išreikšti iki gegužės 2 d. Tuomet paliekama laiko, esant poreikiui, juos patikslinti. Jau ne pirmus metus pastebime tendenciją, kad prašymus tikslinančių gyventojų skaičius mažėja, tačiau daliai gyventojų prašymus patikslinti iki birželio 30 d. yra būtina, norint, kad jie būtų įgyvendinti“, – teigia VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

Kaip VMI atstovai nurodė portalui 15min, šiuo metu yra apie 4,3 tūkst. gyventojų, kurie gali patikslinti prašymus, nes juose nurodyti paramos gavėjai ar politinės organizacijos nebeturi teisės gauti gyventojų pajamų mokesčio dalies. Taip pat pateiktuose gyventojų prašymuose buvo fiksuotos klaidos, gyventojai jų dar neištaisė.

Gyventojai apie poreikį tikslinti prašymus dėl negaliojančio paramos gavėjo ar politinės organizacijos birželio 10 d. yra informuoti pranešimais per elektroninę deklaravimo sistemą (EDS).

Savarankiškai e. vedliu prašymus dalį sumokėto GPM skirti paramai šiemet pateikė 480 tūkst. gyventojų. Apie įvykdytą prašymą ir pasirinktiems paramos gavėjams pervestą jų GPM dalį gyventojai bus informuojami EDS pranešimu ― po lapkričio 15 d. Praėjusiais metais prašymus savanoriškai tikslino tik 0,4 proc. juos pateikusiųjų (apie 2 tūkst. gyventojų).

Konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos telefonu +370 5 260 5060 ar e. būdu per Mano VMI. Paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose ― tik su išankstine rezervacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius