Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prezidentas JAV su vietos lietuviais aptarė diasporos investicijų fondo steigimo galimybes

Niujorke besilankantis prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su Jungtinių Valstijų (JAV) lietuvių bendruomenės atstovais aptarė perspektyvas ateityje steigti diasporos investicijų ir paskolų fondą.
Gitano Nausėdos ir Albanijos Prezidento Bajram Begaj spaudos konferencija
Gitano Nausėdos ir Albanijos Prezidento Bajram Begaj spaudos konferencija / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kaip teigiama Prezidentūros pranešime, toks fondas prisidėtų prie Lietuvos ekonomikos transformacijos ir proveržio.

Pasak Lietuvos vadovo, užsienio praktikos pavyzdžiai rodo, kad investicinio kapitalo vystymas yra perspektyvi valstybės bendradarbiavimo su savo diaspora visame pasaulyje sritis.

„Aukštųjų technologijų sektoriai pastaruosius penkerius metus Lietuvoje augo sparčiau nei tradiciniai sektoriai, tačiau siekiant visapusiškai transformuoti Lietuvos ekonomiką į aukštesnės pridėtinės vertės ūkį, reikia didesnių investicijų. Konsoliduodami šalies vidinius ir išorinius finansinius išteklius investicijoms į Lietuvos ekonomiką, galime pasiekti puikių rezultatų“, – pranešime cituojamas prezidentas.

G.Nausėda taip pat su bendruomene, lietuviškų fondų JAV steigėjais, garbės konsulais, aptarė investicinio kapitalo pritraukimo į Lietuvos ekonomiką klausimus ir lietuvių diasporos investicijų fondo kūrimo koncepciją.

„Lietuviai, gyvenantys svetur, aktyviai prisideda prie Lietuvos gerovės savo iniciatyvomis, skatinančiomis lietuvybės puoselėjimą visame pasaulyje, mūsų šalies vardo garsinimu ir kultūros populiarinimu. Už tai liksime visuomet dėkingi. Žvelgdamas į ateitį, matau dar vieną Lietuvos ryšio su diaspora stiprinimo kryptį – skatinant investicijas į Lietuvos ekonomikos sektorių ir infrastruktūrą“, – teigė G.Nausėda.

Susitikime su diasporos atstovais buvo pristatyti Lietuvos pasiekimai saugumo ir ekonomikos atsparumo stiprinimo srityse, investicinių procesų patirtys, investavimo formos ir kryptys.

Ekspertiniais klausimais su diasporos atstovais diskutavo įmonės „Investuok Lietuvoje“ vadovas Elijus Čivilis, nacionalinės plėtros įstaigos ILTE vadovas Dainius Vilčinskas.

Susitikime sutarta, kad pasitarimai dėl diasporos investicijų ir paskolų fondo iniciatyvos bus toliau tęsiami ekspertinėje bendraminčių grupėje, kurioje dalyvaus šalies diasporos ir Lietuvos finansų profesionalai.

Vizito Niujorke metu šalies vadovas taip pat susitiko su pirmąją JAV investiciją šalyje atlikusios bendrovės „Philip Morris International“ vadovais ir aptarė investicijų bei darbo vietų Klaipėdoje išlaikymo perspektyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas