Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie pokerio stalo užsimezgusi pažintis visiems laikams pakeitė Lietuvos darbdavių požiūrį ir darbo saugos nišą

Nors tinklaveika (angl. networking) daugeliui verslininkų jau pažįstamas įrankis versle, aplink jį – dar apstu stereotipų. Yra asmenų, kurie žmonių tinklaveiką apibūdina kaip stresinę aplinką, priverstinį bendravimą su nepažįstamaisiais, nenatūralias šypsenas ir perdėtai oficialius snobiškus renginius. O kaip yra iš tiesų?
Vitalijus Krivencov
Vitalijus Krivencov / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

Pažintys versle, dažnai – net svarbesnis elementas, nei pati verslo idėja, pasakoja „DASATA“ e-sistemos įkūrėjas Vitalijus Krivencov.

Jei dabar nusišypsojote, ir nepavyko jūsų įtikinti, padarykime lengvą testą! Užrašykite savo 5 draugų, ar žmonių su kuriais daugiausiai leidžiate laiką vardus ant popieriaus lapo. Dabar, sudėkite jų gaunamas pajamas ir padalinkite iš 5. Kas yra gautas skaičius? 90 proc. tikimybė, kad tai ir jūsų darbo atlygio vidurkis. Žmonės, kurie jus supa yra geriausias jūsų asmenybės, įgūdžių ir finansinių pasiekimų atspindys.

Bet viskas prasidėjo 2017 metais, tamsų vakarą, viename nedideliame Spaudos rūmų kabinete. Tą penktadienio vakarą, draugas pakvietė prisijungti prie jo kolegų, pažaisti stalo žaidimus.

Tuomet tikrai negalvojau, kad prie pokerio stalo sutiksiu savo būsimą verslo partnerį. Iš viso, jokios patirties versle dar neturėjau, bet jauna, perdėto maksimalizmo prikimšta galva buvo perpildyta idėjų. Idėjų, kuriomis norėjau pasidalinti ir gauti grįžtamąjį ryšį. Man nebuvo svarbu, kad daugelį mano idėjų žmonės išjuokdavo ir nelaikydavo rimtomis. Laikiau tai – proceso dalimi.

Esu girdėjęs frazių, kad žmonės gali pavogti tavo verslo idėją. Filme („The Social Network“) apie „Facebook“ atsiradimo istoriją pasakojama, jog M.Zuckerberg'as ilgai bylinėjosi teisme, nes broliai Winklevoss'ai apkaltino jį pasisavinus idėją. Kad ir kaip mėgstu šį filmą, tokie scenarijai man kelia šypseną ir yra labiau išimtis iš taisyklės, nei absoliuti tiesa.

Taigi, kaip supratote, tą vakarą aš nebuvau susikoncentravęs į kortų žaidimą. Tiesiog norėjau, kad mano aplinkoje atsirastų daugiau verslių žmonių, kurie pabėgo iš „Matricos“ (šitaip, tuo momentu, vadinome samdomą darbą nuo 9 iki 5).

Pažintis su „Verslo medis“ – IT įmonės vadovu Pauliumi Valicku per vieną vakarą pakeitė mano planus. Iš visų idėjų, kurias jam išbėriau, jis užsikabino už pačios keisčiausios ir sunkiausiai įgyvendinamos. Kuo daugiau kalbėjom, tuo greičiau supratome, kad šitas vienkartinis susitikimas pažaisti kortomis išsivystys į kažką didesnio. Taip ir nutiko! Vėliau su Pauliumi susitikome dar šimtus kartų ir po 9 mėnesių gimė „DASATA“ – pirmoji Darbo saugos e-sistema.

DASATA“ visiškai pakeitė nusistovėjusį požiūrį į nuobodžius biurokratinius procesus, žurnalų, papkių ir dokumentų kalnus. Per ilgus metus vystant šį projektą, prie mūsų klientų rato prisijungė tokios tarptautinės įmonės, kaip: „NOKIA“, „NIVEA“, „3M Lietuva“ ir kitos. Apie sistemą galite daugiau sužinoti čia.

Supratau, kad tokie neoficialūs veiklių žmonių susibūrimai ir pokerio vakarai gali atnešti daug gero į Lietuvos verslo aplinką. Taip gimė „Verslo pažintys“ bendruomenė. Net stebiuosi, kad dabar ji vienija daugiau kaip 6000 žmonių. Pradžioje buvo vos keli šimtai, kurie susitikdavo tarpusavyje, pietaudavo ir pasidalindavo patirtimi (angl.: one-on-one meetings).

Čia nesunkiai galėdavai pabendrauti su bet kurios, net ir didžiausios Lietuvos įmonės vadovu ir gauti iš jo patarimą. Tiesioginėse transliacijose, interviu formate, kalbinome tokius verslininkus, kaip: Circle K generalinį vadovą Skirmantą Mačiuką, Amerikos verslo rūmų valdybos pirmininką Tadą Vizgirdą, SPORTLAND vadovą Jurą Vėželį, BUNASTA vadovą Jurgį Adomavičių ir šimtus kitų.

Verslo grupėje nėra jokių griežtų taisyklių. Jokių mėnesinių mokesčių, formalumų ar įsipareigojimų – gauni tiek naudos, kiek sugebi dalintis su kitais ir būti matomu. Jau ketvirti metai dalinamės verslo patirtimis, ieškome partnerių populiariname tinklaveikos idėjas. Prisijungti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito