Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prognozė: pasaulio ekonomikos augimas 2020 metais sulėtės iki 1 proc.

Pasaulio ekonomikos augimo tempas 2020 metais vargu ar daug viršys 1 proc., nes koronaviruso plitimas trikdo tarptautinių tiekimo grandinių veikimą ir kenkia paslaugų sektoriui, rašoma Tarptautinių finansų instituto (IIF) parengtoje apžvalgoje.
Ekonomikos augimas
Ekonomikos augimas / 123rf.com nuotr.

Pasaulio bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas „šiais metais greičiausiai bus artimas 1 proc. ir bus lėčiausias nuo pasaulinio finansų krizės laikų“ bei gerokai lėtesnis negu 2019 metais, kuomet sudarė 2,6 proc., pažymėjo IIF vyriausiasis ekonomistas Robinas Brooksas.

IIF ekspertai mano, jog labiausiai ekonomikos augimo tempas sulėtės Jungtinėse Valstijose ir Kinijoje.

Jų skaičiavimais, JAV BVP šiemet padidės 1,3 proc., o ne 2 proc., kaip buvo prognozuota anksčiau. Kinijos BVP augimo šiais metais prognozė buvo sumažinta nuo 5,9 iki 4 procentų.

Apžvalgoje pažymima, jog problemų buvo „visur matyti“ dar prieš koronaviruso protrūkį. Instituto analitikai, be kita ko, mini Vokietijos, Japonijos ir daugelio besivystančių šalių ekonomikos silpimo ženklus.

Atsižvelgiant į tai, jog visame pasaulyje mažėja pramoninių prekių tiekimas, „galimo nuosmukio epicentras yra paslaugų sektorius ir šio nuosmukio dydis priklausys nuo koronaviruso plitimo masto bei priemonių, kurių bus imtasi siekiant pažaboti epidemiją“, rašoma apžvalgoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai