Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 27 /13:08

Programišiai nusitaikė į finansų sektorių: rusai nebegali iš bankomatų išsiimti grynųjų

Beprecedentė Ukrainos karinės žvalgybos vykdoma ataka prieš Rusijos bankų sektorių, kuris dalyvauja finansuojant ginkluotą agresiją, tęsiasi jau kelias dienas iš eilės ir įgauna vis didesnį pagreitį, naujienų agentūrai „Unian“ sakė šaltiniai karinėje žvalgyboje.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / 123RF.com nuotr.

Jų teigimu, po to, kai buvo smogta pagrindinių Rusijos bankų, interneto paslaugų teikėjų, socialinių tinklų ir nacionalinių mokėjimo sistemų internetinių paslaugų tiekimui, dabar atakuojami ir bankomatai.

Pažymima, kad ukrainiečių programišiams pavyko gauti prieigą ir prie Rusijos finansų įstaigų duomenų bazių.

„Prie pagrindinių Rusijos Federacijos bankų institucijų, kurių internetinės paslaugos jau buvo užblokuotos, prisijungė maklerių programos ir bankomatai.

„Shutterstock“/Šnipinėjimas
„Shutterstock“/Šnipinėjimas

Nuo šiol kelių Rusijos bankų vartotojai negali išsiimti grynųjų pinigų, nes jų debetinės ir kreditinės kortelės iš karto blokuojamos, kai jie bando pasinaudoti bankomatu“, – paaiškino šaltiniai.

Pažymima, kad prie nukentėjusių VTB banko, „Alfa Bank“, „SebrBank“, „Raiffeisen Bank“, „RSXB Bank“, „Rosbank“, „Gazprombank“, „T-Bank“ ir „iBank“ prisijungė Rusijos bankas „Dom.rf“.

Be to, buvo užblokuota „T-Investments“ tarpininkavimo programa.

Penktadienį Rusijai padidinus pagrindines palūkanų normas iki 18 proc., dėl paslaugų neprieinamumo neįmanoma atlikti jokių bankinių operacijų, todėl gyventojai praranda lėšas.

Teigiama, kad plataus masto kibernetinė ataka prieš Rusijos finansų sektorių prasidėjo antradienį. Dėl jos buvo sustabdytas arba labai apsunkintas mokėjimo sistemų, bankų mobiliųjų programėlių, asmeninių sąskaitų, viešojo transporto mokėjimo sistemų ir panašių sistemų veikimas.

Vėliau nukentėjo ir populiarios internetinės žinučių siuntimo programos, interneto ir telekomunikacijų paslaugų teikėjai, didžiausi Rusijos socialiniai tinklai, taip pat nemažai finansinių paslaugų taikomųjų programų.

Šaltinio teigimu, operacija prieš agresoriaus valstybės finansų įstaigas tęsiama.

Liepos 15 d. pranešta, kad Ukrainos savanorių programišių bendruomenė kartu su Ukrainos karinės žvalgybos kibernetiniais specialistais atakavo apie 100 interneto išteklių Rusijos valstybės agresorės erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi