Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
01 30 /11:36

„BaltCap“ lėšų iššvaistymo skandalas: Š.Stepukonis kariauja Ukrainoje, o fondas bando pasitraukti iš Nacionalinio stadiono projekto?

Ikiteisminis tyrimas dėl privataus kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ fondo buvusio partnerio Šarūno Stepukonio galimai pasisavinto turto Lietuvoje perduotas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT). Vilniaus savivaldybės valdančiųjų atstovas teigia neturįs žinių, kad „BaltCap“ nori trauktis iš Nacionalinio stadiono projekto, tuo tarpu opozicijos atstovas teigia, kad fondas ieško būdų tai padaryti, nes negauna finansavimo, o pats Š.Stepukonis, su kuriuo neįmanoma susisiekti, esą kariauja Ukrainoje.
Š.Stepukonis galimai pasisavino „BaltCap“ fondo pinigų
Sustabdytos Nacionalinio stadiono statybos / 15min.lt fotomontažas

Žala didelė, o tyrimas – tik pradinėje stadijoje

Tyrimą kontroliuojančios Europos prokuratūros prokuroro Gedgaudo Norkūno teigimu, tyrimu siekiama nustatyti jo padarytą finansinę žalą bei susigrąžinti galimai neteisėtai pasisavintas lėšas.

„Pats tyrimas yra tik pradinėje stadijoje, tačiau jau šiandien aišku, kad galėjo būti padaryta nemaža finansinė žala. Šiandien tyrimui vadovauja kompetentingas Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas, o visai neseniai mes tyrimą pavedėme atlikti specializuotai institucijai – Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai“, – LRT radijui antradienį sakė G.Norkūnas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Prokuroras Gedgaudas Norkūnas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Prokuroras Gedgaudas Norkūnas

„Tyrimo pagrindinis tikslas – nustatyti galimai padarytą žalą ir stengtis kiek įmanoma susigrąžinti galimai neteisėtai užvaldytas lėšas“, – pridūrė prokuroras.

D.Karčinskas BNS paaiškino, kad Europos prokuratūra koordinuoja ir vadovauja tyrimui, bet procesinius veiksmus atlieka nacionalinės ikiteisminio tyrimo institucijos – ši institucija pakeista praėjusią savaitę, tyrimą perduodant FNTT. Iki šiol šituos veiksmus atliko Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

L.Kvedaravičius neturi žinių, kad „BaltCap“ norėtų trauktis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius