Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PSO vadovas: ekonomikos atsigavimo procesas turi atitikti aplinkos apsaugos principus

Pandemija visam pasauliui priminė, kad sveikata ir ekonomika yra neatsiejamos, šeštadienį Ženevoje surengtoje spaudos konferencijoje pažymėjo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.
Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas
Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Koronaviruso pandemija priminė tarptautinei bendruomenei, kad reikia suintensyvinti pastangas kovojant su klimato kaita“, – pridūrė PSO vadovas, kurį pacitavo JT naujienų centras.

T.A.Ghebreyesusas pažymėjo, kad ekonomikos atsigavimas turėtų vykti tik laikantis „žaliųjų“ aplinkos apsaugos principų. Jis priminė, kad gegužę PSO paskelbė „Sveiko ir ekologiško ekonomikos atsigavimo manifestą“.

Nuo to laiko, pasak PSO vadovo, 40 mln. medicinos darbuotojų iš 90 šalių išsiuntė laiškus didžiojo dvidešimtuko šalių vadovams ragindami ekonomikos gaivinimo po pandemijos ir karantino metu pasirūpinti tokios pozicijos įtvirtinimu.

JT organizacijos vadovas taip pat kalbėjo apie aplinkai nekenksmingas priemones, kurių daugelis šalių ir miestų jau imasi susidūrusios su pandemija. Pavyzdžiui, Kenijos sostinėje Nairobyje buvo sukurtos papildomos pėsčiųjų ir parkų zonos.

Tuo tarpu Pakistano institucijos suteikia galimybę piliečiams, netekusiems darbo karantino metu, užsidirbti pinigų sodinant medžius.

Ispanija uždarė 7 iš 15 anglimi kūrenamų šiluminių elektrinių, o Portugalijoje visos anglimis kūrenamos šiluminės elektrinės bus uždarytos kitais metais.

Paryžius netrukus bus įtrauktas į vadinamųjų „15 minučių miestų“ sąrašą, kur daugumą parduotuvių, vaistinių, paslaugų įmonių ir kitų vietų, kuriose reguliariai lankosi miesto gyventojai, galima pasiekti per mažiau nei 15 minučių – dviračiu ar pėsčiomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai