Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Skyrienė: iš G.Nausėdos lauktume atvirumo diskusijoms

Lietuvos prezidento rinkimuose pergalę iškovojus ekonomistui, buvusiam SEB banko prezidento patarėjui Gitanui Nausėdai, asociacijos „Investors' Forum“ („Investuotojų forumas“) vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė tikisi, kad išrinktasis šalies vadovas bus atviras dialogui su visais verslo atstovais.
Rūta Skyrienė
Rūta Skyrienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Natūralu, kad atstovaudama investuotojams, tikiuosi, jog prezidentas bus atviras diskusijoms su visomis interesų grupėmis, tarp jų, ir su investuotojais ir verslo atstovais. (...) Labai laukiu to bendradarbiavimo ir žiūriu į priekį labai viltingai“, – BNS pirmadienį sakė R.Skyrienė.

Ji teigė esanti įsitikinusi, jog G.Nausėdos buvęs darbas komerciniame banke netaps kliūtimi ateityje svarstant geresnį verslo reguliavimą, įskaitant ir bankų reguliavimą. R.Skyrienė viliasi, kad ir dalis žiniasklaidos bei politikų tai supras ir neprikiš G.Nausėdai tariamo šališkumo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

„Dabar daug kas – ir jūsų kolegos – pasako, kad jis neva atstovauja bankams ir jiems atstovaus, tai aš galiu garantuoti, kad jis neatstovaus bankams (...). Jis nebuvo banko savininkas, jis buvo banko analitikas, (banko – BNS) prezidento patarėjas. Todėl aš nemanau, kad darbas banke jam yra kliuvinys (...). Jau rinkimų kampanijoje pastebėjau: „jis atstovauja, jis oligarchas“. Na, koks jis oligarchas?“, – sakė R.Skyrienė.

„Investuotojų forumo“ vadovė mano, kad ekonominis išsilavinimas G.Nausėdai – kaip ir kadenciją baigiančiai prezidentei Daliai Grybauskaitei – yra privalumas.

„Manau, kad tiek prezidentės D.Grybauskaitės atveju, – kuri irgi vis dėlto turėjo ekonominį išsilavinimą kartu su diplomatine patirtimi, – manau, kad kiekvienam prezidentui tai, kad jis išmano ekonominius procesus ir ekonomiką, yra didelis pliusas. Kaip sakau, niekas „nekabins makaronų“, nes jisai pats puikiai supranta naudą reformų ir bet kokių kitų sprendimų, todėl tai yra didelis pliusas prezidentui“, – kalbėjo R.Skyrienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė

Vertindama G.Nausėdos stiprybes ir rizikas ateinant į aukščiausią šalies vadovo postą, R.Skyrienė įvardijo jo diplomatiškumą, mandagumą. Tiesa, pasak jos, tai gali pakišti koją.

„Žinant G.Nausėdą kaip mandagų žmogų (...) jis ieškos kompromisų ir bendraus su žmonėmis. Bet tuo pačiu tai gali būti tam tikras rizikos veiksnys: kuriuos reikėtų atstumti – neišeis mandagiai jų atstumti. Bet manau, kad diplomatinis ir mandagus tonas yra gera G.Nausėdos savybė“, – sakė R.Skyrienė.

Komentuodama būsimą išrinktojo prezidento komandą, ji pabrėžė, kad joje svarbiausia turėtų būti kompetencija.

„Man sunku prognozuoti. Gal daugiau pasakyčiau, kaip įsivaizduočiau prezidento komandą. Manau, kad prezidentas neturėtų baidytis tikrų profesionalų, autoritetų įvairiose srityse, todėl, kad pritarėjų galima turėti labai greitai, taip vadinamų yes-man'ų. Bet norėtųsi, kad prezidentas turėtų patarimus iš tikrai žmonių su didele kompetencija vienoje ar kitoje srityje“, – argumentavo R.Skyrienė.

Nepriklausomas kandidatas G.Nausėda sekmadienį laimėjo prezidento rinkimus, antrajame ture įveikęs konservatorių remiamą Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Suskaičiavus duomenis visose 1972 rinkimų apylinkėse, G.Nausėda gavo 66 proc. balsų, o I. Šimonytė – beveik 33 proc. balsų.

Prieš kandidatuodamas į prezidento postą, G. Nausėda beveik dvi dešimtis metų dirbo SEB banke, nuo 2008-ųjų jis dirbo banko prezidento patarėjo ir vyriausiojo ekonomisto pareigose. Pernai rugsėjį G.Nausėda paliko banką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas