Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 12

Rašytojos M.Baltrušaitytės šeimai teks nugriauti namą Preiloje: „Mus išmeta su visomis petelnėmis į gatvę“

Planuojama, kad Preiloje esančių trijų motelių (Preilos g. 8B) rugsėjo 17-ąją nebeliks. Tokia žinia pasidalino rašytojos Monikos Baltrušaitytės šeima. Jos tėtis Arūnas Baltrušaitis apmaudauja, kad visus teismus prieš valstybę pralaimėjo, o šią istoriją jis vadina daug pasakančia apie sistemines klaidas. Valstybinės institucijos skėsčioja rankomis: toje vietoje pastatų statyba negalima, bus įrengiama automobilių stovėjimo aikštelė.
FotoJet
Namas Preiloje / Asm. archyvas

„Valstybė su manimi pasielgė taip, kaip pasielgė, visus teismus prieš valstybę pralaimėjau. Tai beviltiška, apie sistemines klaidas kalbanti istorija. Esu matęs visą sistemą, visomis paletės spalvomis. Ko gero, niekas nepasikeis, bet pats principas, – valstybės elgesio su piliečiu – liūdina, galutinai sunaikina patriotą tavyje. Tokie dalykai skaudūs. Kitaip nei nacionalizacija šito dalyko pavadinti negalima“, – 15min sakė A.Baltrušaitis.

Minėti moteliai turėjo būti nugriauti Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimu dar 2013-aisiais. Svarbu pabrėžti, kad šie, griovimui pasmerkti namai, kuriuos įsigijo dabartiniai savininkai, turėjo visus reikalingus leidimus statyboms, buvo pripažinti tinkamais naudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas