Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Timberlake'o efektas: Kauno viešbučių kainos koncerto naktį sukilo tris kartus

Į žinią, kad kitais metais, birželio 6 dieną, Kauno Dariaus ir Girėno stadione koncertuos pasaulinio lygio muzikos žvaigždė Justinas Timberlake'as, skubiai sureagavo Kauno viešbučiai. Bilietų į koncertą pardavimai prasidės tik nuo šio penktadienio, o Kauno viešbučiuose kainos koncerto nakčiai jau išaugo kelis kartus.
Metropolio viešbuts / Justinas Timberlake'as (Asm. archyvas / Shutterstock nuotr.
Metropolio viešbuts / Justinas Timberlake'as (Asm. archyvas / Shutterstock nuotr.

Į smarkiai išaugusias kainas dėmesį atkreipė ir žinomas muzikantas, prodiuseris Aras Vėberis. Jis feisbuke stebėjosi, kad birželio 6-ai dienai nutaręs užsisakyti viešbutį Kaune pamatė, jog viešbučiuose dvivietis numeris nakčiai kainuoja brangiau nei 6 bilietai į J.Timberlake'o koncertą.

Šį antradienį viešbučių rezervavimo svetainėje „Booking.com“ ieškant nakvynės birželio 6-ajai Kaune, jau buvo likę tik 9 proc. apgyvendinimo įstaigų, dar turinčių laisvų nakvynės vietų.

Pigiausias pasiūlymas 2 asmenims kainuoja 181 eurą – tokia nakvynė siūloma bute, esančiame netoli centro. Už 200 eurų galima rasti ir daugiau nakvynių butuose Kaune – dalis už tokią kainą tesiūlo pernakvoti sovietmečiu statytame daugiabutyje.

Tuo tarpu viešbučiuose nakvynės kainos birželio 6-ąją prasideda nuo 300 eurų – kelis kartus brangiau negu įprastą penktadienį.

Pavyzdžiui, Booking.com platformoje viešbutis „Best Baltic Kaunas“ dviviečiame kambaryje tą naktį porai siūlo praleisti už 319 eurų. Tuo tarpu penktadienį prieš atvykstant garsenybei nakvynė dviems kainuotų vos 85 eurus. Viešbutyje „Radisson Hotel Kaunas“ įprastą savaitgalį nakvynė dviems kainuotų 92 eur, o birželio 6-ąją – net 364 eurus. Kaina išaugo kone keturis kartus.

Tiesa, nemažai viešbučių nakvynes jau iš viso išpardavę.

Kainos dar kils

Svečių namų „Diamond“ vadovė Audra Radiševska neslėpė, kad atvykstančių žvaigdžių koncertai yra puiki proga viešbučiams užsidirbti. Tačiau ji pridūrė, kad, remiantis booking.com platformos duomenimis, didelio sujudimo šiandien dar neįžvelgianti.

Ji spėjo, kad didysis šurmulys prasidėsiąs, kai bus pradėta prekyba bilietais į J.Timberlake turo koncertą. Nuo tos dienos esą viešbučiuose turėtų kainos šoktelėti dar labiau.

Pasak „Diamond“ vadovės, garsių atlikėjų koncertų metu kaštai išauga ir viešbučiams – esą pabrangsta ir tokie kasdien reikalingi dalykai, kaip gelės, kuriomis puošiamos viešbučio erdvės.

„Manau, kad penktadienį viskas bus aišku. Palyginant su britų žvaigždės Edo Sheerano vizitu, kuris surengė net du koncertus Kaune, – kai tik buvo paleisti bilietai į prekybą – viešbutis užsipildė per valandą laiko“, – teigė A.Radiševska.

Metropolio viešbučio vadovė Neringa Vaičiulionė antrino, kad jau iš patirties galinti pasakyti, jog tokie įvykiai mieste padidina viešbučių užimtumą.

Asm. archyvas/Neringa Vaičiulionė
Asm. archyvas/Neringa Vaičiulionė

Ji pridūrė pastebėjusi, kad Kauno viešbučiai kainas gerokai kilstelėjo. Tuo tapu „Metropolio“ viešbutis kol kas vietų nerezervuoja, nes vadovai nėra tikri, ar suspės atlikti suplanuotus rekonstrukcijos darbus. Vis dėlto, jeigu renovacijos darbus viešbutis baigs laiku, N.Vaičiulionė neslepia, kad ir šis viešbutis klientams siūlys aukštesnę kainą.

„Tai natūralu. Tačiau daugiau tikėjomės iš E.Sheerano – tą dieną viešbučiuose buvo likę laisvų vietų, ko gero, dalyvavusieji koncertuose vyko nakvynei į kitus miestus, galbūt dauguma susirinkusiųjų – kauniečiai. Na, bet, taip, apyvartas visi šiek tiek pasikėlėme. Bet, jeigu palygintume su lietuvių atlikėja Jessica Shy, ko gero, šis koncertas davė daugiau, negu mes tikėjomės. Nebebuvo vietų nei mūsų, nei aplinkiniuose viešbučiuose“, – komentavo N.Vaičiulionė.

Kaunas IN Turizmo ir rinkodaros skyriaus projektų vadovė Agnė Kriaučiūnienė 15min tvirtino, kad natūralu, jog apgyvendinimo kainos tomis dienomis, kai lankosi garsenybės, išauga.

„Tuo labai ribotu laikotarpiu bus išaugusi paklausa, o pasiūla išliks tokia pati. Kai yra trūkumas – jis kompensuojamas aukštesne paslaugos kaina“, – komentavo A.Kriaučiūnienė. Ši tendencija, anot jos, turėtų nurimti, kai statytojai pasiūlys daugiau naujų viešbučių, – tada kainos tiek išaugti negalėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas