Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Renka paramą afganistaniečių vertėjų šeimoms – trūksta vaistų, higienos prekių

Karininkų šeimų moterų sąjunga („Birutietės“) ragina nenusisukti nuo Lietuvos kariams talkinusių afganistaniečių vertėjų šeimų, kurios buvo priverstos palikti savo šalį ir nuo Talibano režimo bėgti į Lietuvą. „Birutietės“ tvirtina, kad evakuotoms šeimoms trūksta būtiniausių higienos, skalbimo, sveikatos, vaikų priežiūros priemonių, todėl paskelbė paramos akciją.
Į Lietuvą parskraidinama dar viena grupė afganistaniečių
Į Lietuvą parskraidinama dar viena grupė afganistaniečių / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Lietuvos kariams talkinusiems afganistaniečių vertėjams ir jų šeimoms reikalinga mūsų parama. Karininkų šeimų moterų sąjunga ragina nenusisukti nuo namus praradusių vertėjų iš Afganistano šeimų. Ekstremaliomis sąlygomis savo šalis palikusios ir evakuotos šeimos jau yra saugios Lietuvoje, tačiau jiems trūksta būtiniausių higienos, skalbimo ir sveikatos priežiūros priemonių“, – tokia žinute penktadienį pasidalinta „Birutiečių“ paskyroje feisbuke.

„Daugelį metų šie civiliai žmonės rizikavo savo gyvybėmis, kad padėtų Lietuvos kariams jų misijoje Afganistane. Dabar atėjo mūsų eilė jiems už tai padėkoti ir padėti jų šeimoms, netekusioms visko – savo šalies, savo namų, savo artimųjų“, – teigia Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos pirmininkė Aušra Mažonė.

A.Mažonė 15min pasakojo, kad „Birutietės“ globoja ir rūpinasi karių šeimomis Lietuvoje. Sąjunga bendradarbiauja su Krašto apsaugos ministerija (KAM), todėl sužinojusi, kad į Lietuvą atvykusioms afganistaniečių vertėjų šeimoms trūksta įvairių higienos ir sveikatos priežiūros priemonių, paskelbė paramos akciją.

Pasak A.Mažonės, afganistaniečių šeimoms labiausiai trūksta skalbimo, asmens, ypač vaikų, priežiūros priemonių, tokių, kaip sauskelnės, drėgnos servetėlės, mišinukai, vitaminai, vaistai.

„Pirmasis pirkinys bus vaistai vaikams. Gavome sąrašą, kuriame prašoma tam tikrų vaistų vaikučiams nuo temperatūros ir kitų susirgimų. Planuojame artimiausiu metu jų nupirkti. Po to ieškosime partnerių ir kitų galimybių įsigyti likusias būtinas priemones, reikalingas šeimoms“, – pasakojo A.Mažonė.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Į Lietuvą parskraidinama dar viena grupė afganistaniečių
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Į Lietuvą parskraidinama dar viena grupė afganistaniečių

Pašnekovė džiaugėsi, kad žmonės noriai atsiliepė į penktadienį pasidalintą žinutę, kviečiančią aukoti afganistaniečių vertėjų šeimoms.

„Džiaugiamės ir norime padėkoti, kad tik paskelbus ir pakvietus paremti šeimas, matome, kad mūsų tautiečiai labai noriai prisideda. Iki šiol esame surinkę apie 800 eurų“, – sakė A.Mažonė.

Prisidėti ir paremti Lietuvos kariams talkinusias afganistaniečių šeimas galite šiais būdais:

· Pervedant savo auką į LDK Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos atsiskaitomąją sąskaitą Nr. LT367300010002469222 (aukos paskirtis: “Parama Afganistano vertėjų šeimoms“). Visos aukos bus paskirtos atvykusių pažeidžiamų žmonių būtiniausiems poreikiams.

· Juridiniai ar fiziniai asmenys, norintys paremti savo produkcija, gali susisiekti su LDK Birutės karininkų šeimų moterų Vilniaus draugijos pirmininke Romena Čiūtiene. Kontaktinis numeris: 867591395; el. paštas: info@birutietes.lt

Birutiečių sąjungos narės ir savanoriai pasirūpins, kad už surinktas lėšas afganų šeimoms būtų nupirkta būtiniausių priemonių ir pačios jas nuveš šeimoms.

Karininkų šeimų moterų sąjungos pirmininkė taip pat tvirtino, kad aukoti galima ir daiktais, tačiau reikėtų būtent tokių, kokių ir prašoma, kaip vitaminai ar skalbimo priemonės.

Ši organizacija veikia visoje Lietuvoje, tad prisidėti gali įvairių miestų gyventojai ar verslas.

Laikinai gyvens Raseinių rajone

Į Lietuvą atvežti daugiau nei pusantro šimto afganistaniečių laikinai bus apgyvendinami Raseinių rajone.

Su Lietuvos kariuomene Afganistane darbo sutartis iš viso turėjo 115 vertėjų.

Afganistano kontrolę rugpjūčio viduryje, išvykstant paskutiniams JAV kariams, perėmė Talibanas, užėmęs sostinę Kabulą. Nuo to laiko išvykti iš Afganistano tapo sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas