Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai priversti pirkti tik tai, kas pigu, arba medžioti nuolaidas

Krentant Rusijos gyventojų perkamajai galiai, vis daugiau žmonių priversti sumažinti savo išlaidas, todėl vis labiau auga pigių prekių paklausa. Be to, vis dažniau rusai priversti gerai pagalvoti, ar iš tiesų vienos ar kitos prekės jiems labai reikia, rašo gazeta.ru.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusai Rusija

Kaip teigė Rusijos prekybos įmonių asociacijos valdybos narys Ilja Lomakinas Rumiancevas, krizė rusus padalino į dvi kategorijas: optimizuotojus – t.y tuos, kurie į parduotuves eina rečiau ir savo pirkinius planuoja iš anksto, bei „vyšnių rankiotojus“ – žmones, nuolat perkančius tik tai, kam yra taikomos įvairios nuolaidos.

„Perkamoji galia krenta visose prekių kategorijose. Žmonės keičia vartojimo struktūrą, ir perka tik būtinus ir pigesnius produktus“, – tikino I.Lomakinas Rumiancevas.

Jis pridūrė, kad dėl pasikeitusių vartotojų įpročių jau smarkiai nukentėjo šalies ekonomika, kadangi krentantis vidaus vartojimas jau negali stimuliuoti viso šalies ūkio augimo.

Anot Rusijos prekybos įmonių asociacijos valdybos nario, šiandien ypač skaudžiai mažėjantį vartojimą pajuto šalies mėsos ir pieno sektoriaus įmonės.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas