„Šiuo metu mūsų specialistai analizuoja Baltijos šalių įmonių tikrinimo rezultatus. Matosi, kad jos pradėjo naudoti tinkamesnes žuvų rūkymo technologijas“, – agentūrai „Interfax“ sakė „Rosselchoznadzor“ oficialus atstovas Aleksejus Aleksejenka.
„Ekspertams reikia dar kelių savaičių. Todėl, manoma, kad šią produkciją mes vėl išvysime ateinančių metų pradžioje“, – pridūrė jis.
„Rosselchoznadzor“ Latvijos ir Estijos žuvų perdirbimo įmones pastarąjį kartą tikrino beveik prieš pusmetį, o jų produkcijos importą uždraudė nuo praėjusių metų birželio, prieš tai pareiškusi, jog ji neatitinka kokybės reikalavimų.
Žuvų importas iš Latvijos ir Estijos draudžiamas pagal užpernai rugpjūtį Rusijos paskelbtą embargą Europos Sąjungos, JAV ir kai kurių kitų Vakarų valstybių gamybos maisto produktams. Žuvų konservams šis draudimas negalioja.