Konjako ir brendžio rūšių gėrimų gamyba sumažėjo 0,9 proc. iki 3,76 mln. dekalitrų, vynuogių vyno – 5,9 proc. iki 13,8 mln. dekalitrų, tarpu vaisių vyno – išaugo 23,2 proc. iki 6,27 mln. dekalitrų, putojančio vyno – 35,6 proc. iki 5,95 mln. dekalitrų.
Etilo spirito gamyba, dėl pandemijos smarkiai padidėjus dezinfekuojančio skysto paklausai, ūgtelėjo 16,3 proc. iki 42,7 mln. dekalitrų.
Iš viso alkoholinių gėrimų, neskaitant alaus, sidro ir midaus, Rusijoje per šešis šių metų mėnesius pagaminta 8,2 proc. mažiau nei per tą laikotarpį pernai – 78,1 mln. dekalitrų.
2019-aisiais Rusija alkoholio gamybą padidino 7 proc. iki beveik 200 mln. dekalitrų, o vien tik degtinės – 6,3 proc. iki 83,6 mln. dekalitrų.