Putojančio vyno gamyba išaugo 20,8 proc. iki 6,5 mln. dekalitrų, vaisių vyno – 27,1 proc. iki 7,77 mln. dekalitrų, tuo tarpu vynuogių vyno – sumažėjo 4,7 proc. iki 16,7 mln. dekalitrų.
Putojančio vyno gamybos šuolį lėmė smarkus jos augimas pirmąjį pusmetį, prieš įsigaliojimą įstatymo, uždraudžiančio importuotos žaliavos naudojimą gamyboje.
Konjako ir brendžio rūšių gėrimų gamyba sumenko 4,3 proc. iki 4,3 mln. dekalitrų.
Iš viso alkoholinių gėrimų, neskaitant alaus, sidro ir midaus, Rusijoje per septynis šių metų mėnesius pagaminta 8,1 proc. mažiau nei per tą laikotarpį pernai – 82,7 mln. dekalitrų.
2019-aisiais Rusija alkoholio gamybą padidino 7 proc. iki beveik 200 mln. dekalitrų, o vien tik degtinės – 6,3 proc. iki 83,6 mln. dekalitrų.