Gamybos šuolį lėmė dėl COVID-19 smarkiai išaugęs dezinfekavimo skysčių poreikis.
Tuo tarpu degtinės gamyba šiemet sumažėjo 8,4 proc. iki 22,05 mln. dekalitrų (balandį – padidėjo 4,6 proc. iki 7,18 mln. dekalitrų), konjako ir brendžio rūšių gėrimų – paaugo 2,6 proc. iki 2,56 mln. dekalitrų (8,2 proc. iki 0,72 mln. dekalitrų).
Vynuogių vyno gamyba sumenko 16,5 proc. iki 7,91 mln. dekalitrų (8,5 proc. iki 2,74 mln. dekalitrų), o vaisių vyno – ūgtelėjo 14,9 proc. iki 3,67 mln. dekalitrų (23,7 proc. iki 1,19 mln. dekalitrų), putojančio vyno – 20,4 proc. iki 3,44 mln. dekalitrų (17,8 proc. iki 0,9 mln. dekalitrų).
Iš viso alkoholinių gėrimų, neskaitant alaus, sidro ir midaus, Rusijoje per keturis šių metų mėnesius pagaminta 12,9 proc. mažiau nei per tą laikotarpį pernai – 48,4 mln. dekalitrų, o vien tik balandį gamyba sumenko 2,4 proc. iki 15,5 mln. dekalitrų,
2019-aisiais Rusija alkoholio gamybą padidino 7 proc. iki beveik 200 mln. dekalitrų, o vien tik degtinės – 6,3 proc. iki 83,6 mln. dekalitrų.