Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Rusija grūdų eksportą į ES nuo metų vidurio daugiau nei padvigubino

Rusija per penkis mėnesius nuo šių kalendorinių metų vidurio į Europos Sąjungą eksportavo 2,23 mln. tonų grūdų ir ankštinių kultūrų – 2,3 karto daugiau nei per tą patį laikotarpį metais anksčiau, skelbia Rusijos žiniasklaida, pateikdama Rusijos grūdų sąjungos monitoringo rezultatus.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Rusija Grūdai

Jie rodo, kad pagrindinės Europos Sąjungoje rusiškų grūdų importuotojos šiemet liepos-lapkričio mėnesiais buvo Ispanija (40 proc. viso šio importo į Bendriją), Italija (35 proc.), Belgija (17 proc.). Tiekimas į visas jas šiais metais išaugo kartais.

Į pirmąjį šio sąrašo penketą taip pateko Graikija ir Latvija, kurios rusiškų grūdų importą atitinkamai beveik padvigubino ir sumažino bemaž keturis kartus.

Tai, kad į Latvija ir toliau gabenami grūdai iš Rusijos didelėmis apimtis, patvirtino Latvijos maisto ir veterinarijos tarybos Pasienio kontrolės departamento vadovė Iveta Šicė-Tredė.

Anot jos, per 11 šių metų mėnesių per Latvijos pasienio kontrolės punktus iš Rusijos įvežta 382,8 tūkst. tonų maistinių grūdų, iš jų 61,9 tūkst. tonų – lapkritį.

„Šiuo metu nei Europos Sąjungos, nei Latvijos teisės aktai neriboja maisto produktų, įskaitant grūdų, importo iš Rusijos“, – sakė I.Šicė-Tredė.

Ji pridūrė, kad jos atstovaujama tarnyba neturi informacijos apie tai, kokia dalis šių grūdų liko Latvijoje, o kokia dalis buvo išgabenta į kitas ES valstybes nares.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius