Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija praėjusį mėnesį užsienio šalims paskolino beveik 1 mlrd. eurų atitinkančią sumą

Rusijos finansų ministerija per praėjusį mėnesį užsienio šalių vyriausybėms arba juridiniams asmenims suteikė paskolų už 81,6 mlrd. rublių (913 mln. eurų). Gavėjai įvardijami, tačiau labiausiai tikėtina, kad tai – Baltarusija arba Iranas, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos agentūra RBK, remdamasi Federalinio iždo duomenimis, pažymi, jog ši suma atitinka 22 proc. valstybės užsienio kreditavimo plano šiais metais.

Irano naujienų agentūra IRNA, remdamasi šalies ekonomikos ir finansų ministru Ehsanu Khandouziu sausio pabaigoje skelbė, kad Rusija atidarė kredito liniją Siriko šiluminės elektrinės pietinėje Hormozgano provincijoje statybai finansuoti.

Praėjusį mėnesį paaiškėjo, kad Baltarusija susitarė su Rusija dėl kai kurių Rusijos suteiktų paskolų mokėjimų atidėjimo 5-6 metams.

Kovo pradžioje Europos Sąjunga apribojo Rusijos centrinio banko galimybes disponuoti sukauptomis tarptautinėmis atsargomis. Tai buvo padaryta įgyvendinant sankcijas Rusijai dėl jos plataus masto karinės invazijos į Ukrainą. Be to, ES susitarė ir dėl kitų baudžiamųjų priemonių, įskaitant kelių Rusijos bankų atjungimą nuo tarptautinės mokėjimo paslaugų sistemos SWIFT bei „auksinių pasų“ sistemos blokavimo.

Balandžio 6-ąją Rusijos finansų ministerija pirmą kartą šiuolaikinės Rusijos istorijoje palūkanas už dvi beveik 650 mln. JAV dolerių vertės obligacijų emisijas sumokėjo ne JAV valiuta, kaip buvo įsipareigojusi pagal emisijų platinimo sąlygas, o Rusijos rubliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas