Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje populiariai maisto produktų grupei gresia likti be pakuočių

Rusija toliau raizgoma Europos Sąjungos (ES) sankcijų. Neseniai skelbta, kad jei ES naujausiame sankcijų pakete uždraus tiekti viską, kam gaminti reikalinga pieno raugas, Rusijos rinka gali likti be grietinės. Tačiau ties tuo problemos nesibaigia – be pakuočių gali likti ir dešrų pramonė, rašo Tvnet.lv.
Maistas
Maistas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos maisto gamybos pramonėje trūksta dešroms pakuoti reikalingos plėvelės, praneša „Forbes“. Šį faktą pripažįsta ir Rusijos propagandinis leidinys „Izvestija“.

Nurodoma, kad mėsos gaminiams pakuoti skirta plėvelė, kurią plačiai naudojo Rusijos maisto produktų gamintojai, buvo importuojama iš septynių Europos Sąjungos šalių gamyklų vienu metu, tačiau dabar dėl sankcijų plėvelės tiekimas nutrauktas.

Dabar Rusijos maisto gamintojai priversti pirkti pakavimo medžiagas „draugiškoje“ Kinijoje, kuriai už plėvelės tiekimą reikia mokėti iš anksto arba vykdyti lygiagretų importą. Be to, plėvelės tiekimas iš Kinijos trunka labai ilgai – iki 10 mėnesių nuo užsakymo momento.

Rusijos maisto pramonė jau kenčia nuo karo ir, kaip tikimasi, patirs labai didelių nuostolių, o keli maisto produktų gamintojai įspėjo, kad „ilgai neišsilaikys dirbdami labai nepalankiomis sąlygomis“.

Maisto produktų gamintojai apie tokią padėtį įspėjo dar praėjusių metų balandį. ES nuo praėjusių metų birželio mėn. įgyvendina draudimą tiekti įvairių rūšių produktų pakuotes, teigia Tvnet.lv.

Šiuo metu plėvelė importuojama iš Kinijos, tačiau tiekimo grandinėse yra sutrikimų.

Rusijos žemės ūkio ministerijos atstovas patvirtino, kad šiuo metu dauguma mėsos perdirbimo įmonių susiduria su pakavimo medžiagų trūkumu, dėl to sutriko šių įmonių darbas. Šiuo metu ministerija rengia sprendimus, kaip padidinti vietinę pakuočių gamybą, taip pat tobulinti importo schemas.

Kaip rašo Tvnet.lv, pramonės atstovai pripažino, kad Rusijoje yra dvi įmonės, gaminančios įvairių rūšių maisto produktų pakuotes, tačiau jų kokybė yra žema. Kiekvienas produktas atpažįstamas pagal pakuotės spalvą ir ženklinimą, kurį gamintojui labai svarbu išsaugoti, todėl iki šiol pakuotėms buvo pasirenkamos Europoje gaminamos medžiagos, kurios yra daug kartų kokybiškesnės nei gaminamos Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas