Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos centrinis bankas sumažino bazines palūkanas

Rusijos centrinis bankas penktadienį paskelbė mažinantis bazinę palūkanų normą, kuri buvo padidinta po Kremliaus invazijos į Ukrainą, nes rizika finansiniam stabilumui dabar „nebedidėja“.
Baltarusijos rubliai
Baltarusijos rubliai / 123RF.com nuotr.

Vasario 24 dieną Maskvos pradėta karinė operacija paskatino Vakarus Rusijai paskelbti virtinę griežtų sankcijų, dėl kurių smarkiai krito rublio kursas ir dar labiau įsibėgėjo jau ir taip didelė infliacija, tačiau Rusijos valiuta pastarosiomis savaitėmis kiek atsitiesė.

Centrinis bankas pranešime nurodė, kad pagrindinė norma nuo pirmadienio mažinama nuo 20 iki 17 procentų. Bankas taip pat pažymėjo, kad ateinančiuose posėdžiuose ji gali būti dar apkarpyta.

„Rizika finansiniam stabilumui tebeegzistuoja, tačiau dabar nebedidėja ir tai, be kita ko, užtikrino patvirtintos kapitalo kontrolės priemonės“, – pareiškė centrinis bankas.

Bankas pranešime, be kita ko, paminėjo, kad „į terminuotuosius indėlius įnešamų lėšų srautas nuosekliai didėja“, o „dabartiniai kainų kilimo tempai pastebimai sulėtėjo“.

Tačiau centrinis bankas pridūrė, kad išorės sąlygos Rusijos ekonomikai „tebėra sudėtingos“ ir „nuolat varžančios ekonominį aktyvumą“.

Kitas centrinio banko posėdis numatytas balandžio 29 dieną.

Centrinis bankas, regis, yra „tikras, kad sudėtingiausias ekonominės krizės etapas jau baigėsi“, pareiškė tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Capital Economics“ besivystančių Europos rinkų ekonomistas Liamas Peachas.

Anot jo, centrinio banko nustatytos „kapitalo kontrolės ir kitos priemonės užkirto kelią masiniam ir destabilizuojančiam indėlių bankuose atsiėmimui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai