Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos „Sberbank: po ankstesnių sprendimų riboti jo naudojimąsi SWIFT, „veikia įprastai“

Didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ antradienį pareiškė, kad „veikia įprastai“ po ankstesnių Vakarų sprendimų apriboti jo galimybėmis naudotis tarptautinių atsiskaitymų sistema SWIFT.
SWIFT
SWIFT / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Bankas SWIFT

„Veikiame įprastai – pagrindiniai apribojimai jau galioja“, – paskelbė „Sberbank“ per „Telegram“, turėdamas omenyje ankstesnes JAV ir Jungtinės Karalystės sankcijas, kurios jau izoliavo jo finansų sistemą.

Europos Sąjungos lyderiai antradienio naktį sutarė dėl šeštojo akcijų paketo Rusijai, tęsiančiai invaziją į Ukrainą. Jame numatytas „Sberbank“ atjungimas nuo SWIFT.

Savo ruožtu „Sberbank“ tvirtina, kad tai „nekeičia dabartinės tarptautinių sandorių padėties“, o atsiskaitymams Rusijos viduje ši Belgijoje įsikūrusi bankinių pranešimų siuntimo platforma nenaudojama.

Daugiau nei prieš tris mėnesius prezidentui Vladimirui Putinui pasiuntus karius į Ukrainą, Rusiją užgriuvo sankcijų banga, orientuota prieš jos ekonomiką ir finansų institucijas.

Kovo mėnesį ES atribojo septynis Rusijos bankus nuo SWIFT sistemos, bet „Sberbank“ iš pradžių nebuvo įtrauktas į šį „juodąjį“ sąrašą, kad ES šalys galėtų atsiskaityti už Rusijos tiekiamas dujas ir naftą.

Tačiau nuo to laiko ES šalys stengėsi mažinti priklausomybę nuo Rusijos energijos išteklių, o antradienio naktį Bendrija paskelbė sutarusi dėl embargo beveik visam naftos importui iš Rusijos.

Rusija plėtoja vidaus finansinę infrastruktūrą, įskaitant bankinių pervedimų sistemą SPFS ir mokėjimų kortelėmis sistemą „Mir“.

Šalyje toliau veikia kelios Europos bankų patronuojamos finansų įstaigos, kurios tebėra prijungtos prie SWIFT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas