Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos vicepremjeras žada Baltarusijai sumažinti naftos tiekimą ir aktyviau tikrinti baltarusišką žemės ūkio produkciją

Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius pareiškė, jog žaliavos tiekimas Baltarusijos naftos perdirbimo gamykloms veikiausiai bus sumažintas ir paskutinį metų ketvirtį, ne tik rugsėjį.
Naftos kompanijos darbuotojas
Naftos kompanijos darbuotojas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sudarydami naftos tiekimo paskutinį metų ketvirtį grafiką pirmiausia paisysime savų interesų. Ypač noriu pabrėžti, kad Rusija visiškai vykdo naftos tiekimo įsipareigojimus, nepaisant sumažėjusio Baltarusijos naftos produktų tiekimo į Rusiją“, – akcentavo A.Dvorkovičius.

Jis taip pat pareiškė, jog Rusijos vyriausybė nurodė žinyboms „aktyviau imtis“ iš Baltarusijos į Rusiją tiekiamos žemės ūkio produkcijos tikrinimų.

„Mes turime pretenzijų dalies produkcijos kokybei ir saugumui“, – sakė A.Dvorkovičius.

Anot jo, sienos atvirumas sukuria geras galimybes per Baltarusiją į Rusiją patekti trečiųjų šalių produkcijai.

A.Dvorkovičius pabrėžė, jog Rusijos vyriausybė atidžiai stebi padėtį, susijusią su Rusijos trąšų gamintojo „Uralkalij“ vadovo Vladislavo Baumgertnerio suėmimu Minske, laiko ją nepriimtina ir laukia oficialiojo Minsko paaiškinimų.

„Ir toliau susiklosčiusią padėtį laikome nepriimtina. Dar kartą noriu pažymėti, kad V.Baumgertneris buvo atvykęs deryboms į Minską, Baltarusijos premjero Michailo Miasnikovičiaus kvietimu“, – sakė A.Dvorkovičius.

„Laukiame iš kolegų Baltarusijoje situacijos išaiškinimų“, – pridūrė Rusijos vicepremjeras.

„Uralkalij“ vadovas pirmadienį buvo suimtas Minske praėjus trims savaitėms po to, kai ši bendrovė nutraukė ryšius su partnere Baltarusijoje „Belaruskalij“.

Trečiadienį Rusijos valstybinė naftotiekių monopolininkė „Transneft“ netikėtai pareiškė, jog naftotiekį Baltarusijos kryptimi būtina skubiai remontuoti, todėl Baltarusija naftos iš Rusijos rugsėjį gaus 400 tūkst. tonų mažiau.

Tą pačią dieną Rusijos federalinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos („Rospotrebnadzor“) išplatintame pranešime teigta, jog aptikti dideli iš Baltarusijos importuotų pieno produktų neatitikimai Rusijoje taikomiems kokybės reikalavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas