Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„S&P Global Ratings“ patvirtino JAV valstybės skolos reitingą AA+

„S&P Global Ratings“ antradienį patvirtino JAV valstybės skolos reitingą AA+ ir teigė, kad tikisi greito šalies ekonomikos atsigavimo nuo COVID-19 pandemijos sukeltos krizės.
JAV jau pastebima, kad vis daugiau žmonių vengia tikrintis dėl koronaviruso
JAV jau pastebima, kad vis daugiau žmonių vengia tikrintis dėl koronaviruso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atsižvelgiant į „beprecedenčius fiskalinius ir piniginius stimulus“, įskaitant praėjusią savaitę patvirtintą didžiulį 1,9 trln. JAV dolerių paketą, pasak „S&P Global Ratings“, agentūra tikisi „greito šalies ekonomikos augimo šiais ir kitais metais, kai pandemija ims atsitraukti“.

„S&P Global Ratings“ teigimu, JAV skolos perspektyvos yra stabilios, nes tikimasi, kad neigiami ir teigiami veiksniai bus „subalansuoti per ateinančius trejus metus“.

Visgi agentūra perspėjo, kad „reitingus riboja didelė valdžios sektoriaus skola ir fiskalinis deficitas, kurie abu pablogėjo 2020 metais po pandemijos sukelto ekonominio šoko“.

Remiantis pastaraisiais Kongreso biudžeto biuro (CBO) skaičiavimais, Jungtinėse Valstijose šiais metais bus užfiksuotas antras didžiausias biudžeto deficitas nuo Antrojo pasaulinio karo – jis sieks 3,1 trln. JAV dolerių.

„S&P“ pabrėžė greitą JAV politinį atsaką į ekonominius iššūkius ir „dvišalį vykdomosios valdžios ir Kongreso koordinavimą, nepaisant intensyvių politinių ginčų per nacionalinius rinkimus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas