Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija sieks kasmet pritraukti per 100 mlrd. JAV dolerių užsienio investicijų

Saudo Arabija pagal pirmadienį paskelbtą Nacionalinę investicijų strategiją, kuri buvo parengta siekiant diversifikuoti nuo naftos priklausomą ekonomiką, sieks kasmet pritraukti daugiau kaip 100 mlrd. JAV dolerių užsienio investicijų.
Rijadas, Saudo Arabija
Rijadas, Saudo Arabija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal šią strategiją, metinį tiesioginių užsienio investicijų (TUI) srautą iki 2030 metų numatoma padidinti iki 388 mlrd. rialų (103 mlrd. JAV dolerių), o metines vidaus investicijas – iki 1,7 trln. rialų, pranešė Saudo Arabijos naujienų agentūra SPA po to, kai princas Mohammedas bin Salmanas, sosto įpėdinis ir faktiškas karalystės valdovas, paskelbė šią iniciatyvą.

Pasak SPA, naujoji strategija bus „vienas svarbiausių veiksnių“, padėsiančių įgyvendinti M.bin Salmano planą „Vizija 2030“, apie kurį buvo paskelbta 2016 metais ir kuris buvo parengtas siekiant diversifikuoti didžiausios pasaulyje naftos eksportuotojos ekonomiką.

„Šiandien karalystė pradeda naują investicijų erą, kuri Saudo Arabijos ir tarptautiniams privačiojo sektoriaus investuotojams pasiūlys daugiau ir geresnių galimybių“, – pareiškė SPA cituojamas M.bin Salmanas.

Jis pridūrė, kad „bus parengti išsamūs investicijų planai, skirti atskiriems sektoriams, įskaitant apdirbamąją pramonę, atsinaujinančiuosius energijos šaltinus, transportą ir logistiką, turizmą, skaitmeninę infrastruktūrą ir sveikatos priežiūrą“.

Pasak SPA, pagal naująją strategiją numatoma kurti specialiąsias ekonomines zonas, kuriose galios konkurencingos taisyklės ir bus siūlomos įvairios paskatos, perkelti į karalystę strategines tiekimo grandines ir kurti naujus privačiojo sektoriaus finansavimo sprendimus siekiant skatinti kapitalo formavimą.

Panašių į Saudo Arabijos paskelbtąsias priemonių jau buvo imtasi kitose Persijos įlankos šalyse, visų pirma Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento