Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SEB bankas pranešė apie pokytį: išduos lizingą tos pačios lyties ar nesusituokusioms poroms

Nuo šiol bendrą šeimos ūkį vedantys žmonės SEB banke turės galimybę gauti lizingą kartu. Impulsą pokyčiams davė Lietuvos žmogaus teisių centro direktorės Jūratės Juškaitės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalinta patirtis, kaip jai ir jos partnerei bankas nesuteikė bendro lizingo.
„SEB“ bankas
„SEB“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Lizingas SEB bankas

„Praėjus penkioms dienoms po istorijos paviešinimo, man dar kartą paskambino banko atstovas ir informavo, kad SEB Lietuvoje keičia politiką – nuo šiol visi bendrą šeimos ūkį vedantys žmonės turės galimybę gauti lizingą kartu“, – savo socialinio tinklo paskyroje skelbė J.Juškaitė.

Priminsime, kad sausio pradžioje teikdama lizingo prašymą bankui, kaip „bendraskolę“ J.Juškaitė nurodė savo partnerę Birutę Sabatauskaitę. Tuomet iš banko vadybininkės ji sulaukė žinios, kad bankas lizingo paslaugą teikia tik susituokusioms poroms.

Tačiau įvyko pokyčių – galimybė gauti lizingą nesusituokusios poros turės.

SEB banko atstovė spaudai Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė 15min teigė, kad pasirodžius minėtai istorijai, bankas neturėjo sprendimo suteikti lizingą bendraskoliams ne sutuoktiniams, tačiau diegė ir tobulino procesą.

„Jį buvome jau kurį laiką įgyvendinę teikdami klientams aktualiausias būsto paskolas ir palaipsniui pritaikėme, teikdami vartojimo kreditus ir lizingą“, – paaiškino I.Dauguvietytė-Daskevičienė.

Pasak jos, kai bendraskoliai, pavyzdžiui partneriai, kreipiasi dėl būsto paskolos, vartojimo paskolos, lizingo ar kredito kortelės, bankas vertina klientų finansines galimybes, pajamų tvarumą, kredito istoriją (ar klientai turi arba yra turėjęs skolų), turimus kitus finansinius įsipareigojimus, taip pat atsižvelgia į prašomo kredito sumą ir terminą, kt. ir pagal tai sprendžia, kokiomis sąlygomis ir kokio dydžio paskolą suteikti lygiai tokiu principu kaip ir santuoką sudariusių asmenų atveju.

Pasak jos, bendro ūkio nevedantiems bendraskoliams paskolos taip pat teikiamos.

Panašūs klausimai galėtų būti sprendžiami Partnerystės įstatymo, kuriuo siekiama suteikti lygias teises tos pačios lyties asmenims sudaryti partnerystę, rėmuose. Partnerystė – bendras gyvenimas neįregistravus santuokos.

Vis dėlto šis įstatymas Lietuvoje niekaip nepriimamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas