Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimas linkęs sutvarkyti prekybininkų ir tiekėjų santykius

Parlamentas linkęs uždrausti prekybininkams reikalauti iš tiekėjų pristatyti prekes, jei jie nespėja laiku jų pagaminti ar atgabenti ir apie tai greitai praneša užsakovams. Tokiais atvejais prekybininkai negalėtų tiekėjams taikyti baudų.
BNS nuotr.
Prekyba

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Mažmeninės prekybos įmonių nesąžiningų veiksmų draudimo įstatymo pataisoms. Už balsavo 118 parlamentarų. Dabar liko galutinis balsavimas dėl jų priėmimo.

Pakeitimais siūloma uždrausti prekybininkams reikalauti, kad tiekėjas pristatytų užsakytą prekių kiekį nurodytu laiku, kai per darbo dieną nuo gauto užsakymo jis praneša negalintis to padaryti.

Konkurencijos tarybos atstovė Irma Urmonaitė anksčiau teigė, kad toks papildomas draudimas reikalingas, nes prekybininkai už užsakymų nevykdymą tiekėjams taiko baudas.

Pokyčiams pritaria ir Žemės ūkio ministerija, ir Konkurencijos taryba. Mėsos, grūdų perdirbėjų ir prekybininkų, paukštininkystės, pienininkų asociacijos bei asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ ir Pieno centras taip pat mano, kad problema dėl didžiųjų prekybos tinklų taikomų nepagrįstų baudų vis dar aktuali, nes produkciją tiekėjai kartais vėluoja pristatyti dėl vienu metu staiga išaugančių užsakymų, pavyzdžiui, prieš ilguosius savaitgalius, dideles šventes.

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė yra sakiusi, kad baudas tiekėjams taiko du iš penkių didžiųjų prekybos tinklų – „Norfa“ ir „Rimi“. Pasak jos, baudų nuo šių metų atsisakė „Maxima“ ir „Iki“, o „Lidl“ tokių baudų niekada neskirdavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas