Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimo Antikorupcijos komisija aiškinsis J.Džiugelio ryšius su lošimų verslu

Seimo Antikorupcijos komisija aptars Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko konservatoriaus Justo Džiugelio sąsajas su lošimų bendrovėmis ar jų atstovais, aiškinsis galimą jų interesų atstovavimą.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Matyt, tai buvo lobizmas visgi (M.Ardišausko veikla – BNS). Jis oficialiai nebūdamas lobistu konsultavo lošimų asociaciją ir kartu Džiugelį. Džiugelis privalėjo deklaruoti šituos kontaktus. Kita – staiga atsiradusios Džiugelio iniciatyvos dėl lošimų. Aiškinsimės, ar jam buvo daryta įtaka, kaip tie teisės aktai atsirado“, – BNS teigė Antikorupcijos komisijos pirmininkas.

A.Stončaitis tvirtino, kad komisija spręs, kiek posėdžių šiuo klausimu rengs, tačiau neatmeta, kad viskam išnarplioti gali būti sudaryta speciali tyrimo grupė.

Naujienų portalo „15min“ pirmadienį paskelbtame interviu M.Ardišauskas patvirtino, kad konsultavo Nacionalinę lošimų ir žaidimų verslo asociaciją tuo pat metu, kai teikė paslaugas parlamentarui.

Trejus metus komunikacijos klausimais J.Džiugelį konsultavęs M.Ardišauskas šių metų vasarį tapo Atsakingo lošimų verslo asociacijos vadovu.

Kilus abejonėms dėl šių J.Džiugelio ryšių, valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija pranešė, jog J. Džiugelis laikinai suspenduoja vadovavimą komitetui. Pats politikas, klausiamas, ar trauksis iš pareigų galutinai, tvirtino, jog „sprendimai turbūt ryškės pavasario sesijoje“

J.Džiugelis yra teikęs pataisų dėl lošimo reguliavimo, su lošimais susijusius klausimus nagrinėjęs savo vadovaujamame komitete. Viena tokių pataisų siūloma leisti lošti tik nuo 21-erių. Dabar lošėjų amžiaus riba yra 18 metų, o kazino – 21-eri.

Kitomis pataisomis už neteisėtai organizuojamus azartinius lošimus ir raginimą lošti J. Džiugelis siūlo nuo 2024 metų liepos taikyti ne tik baudas, bet ir laisvės atėmimą iki ketverių metų.

J.Džiugelio ryšiai su M.Ardišausku paaiškėjo visuomenininkui Andriui Tapinui su iniciatyva „Skaidrinam“ paskelbus, kad J.Džiugelis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų sumokėjo M.Ardišauskui 23 tūkst. eurų už Seimo nario ataskaitų rengimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas