Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimo komitetas pritarė ilgesniam krizės tyrimui, S.Jakeliūnas liks vadovauti komisijai

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) pritarė pratęsti krizės priežasčių tyrimą iki spalio 31 dienos. Komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas toliau vadovaus laikinajai tyrimą atliekančiai komisijai.
Stasys Jakeliūnas
Stasys Jakeliūnas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) pritarė pratęsti krizės priežasčių tyrimą iki spalio 31 dienos. Komiteto pirmininkas toliau vadovaus laikinajai tyrimą atliekančiai komisijai.

5 BFK nariai balsavo už krizės priežasčių tyrimo pratęsimą iki spalio 31 dienos, 2 balsavo prieš, 2 – susilaikė.

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nariai tvirtino, kad S.Jakeliūnas turėtų nusišalinti ir komisijos pirmininko postą perleisti kitam komisijos nariui, kadangi jam kyla interesų konfliktas, jis yra šališkas ir neobjektyvus, atlikdamas tyrimą.

Tačiau BFK nariai balsavimo metu atmetė tokį siūlymą.

„Du pagrindiniai momentai pakankamai svarbūs: Seimo posėdžių salėje komisijos pirmininkui suteikiama teisė ir privilegija vertinti kitų asmenų veiksmus, konstatuoti išvadas ir labai svarbu, kad asmuo, kuris turi tokias privilegijas ir teises, kad neturėtų išankstinės nuomonės, būtų objektyvus ir nešališkas. Du konkretūs faktai rodo, kad nesate nešališkas. Pateikėte nuomonę, kad dėl krizės kaltas Lietuvos bankas, ir pats konkrečiai patvirtinote, kad asmeninių interesų vedamas kelis kartus bandėte įsidarbinti Lietuvos banke“, – konservatorius Mykolas Majauskas siūlė S.Jakeliūnui nusišalinti pačiam.

S.Jakeliūnas pabrėžė, kad nuoskaudų dėl negautų darbo vietų nejaučia, kadangi dabartinis jo darbas yra „karjeros viršūnė“, leidžianti realizuoti turimas žinias ir lūkesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas