Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
19:04

„Sėkmės mokestį“ privalo sumokėti, nors pagalbos nesulaukė: „Pakibau ant skolų išieškojimo įmonės kabliuko“

Arūnas kreipėsi į skolų išieškojimo įmonę tam, kad atgautų skolą. Vis dėlto atgavo ją kitu – teisminiu keliu, kuriuo žengti padėjo ne ši įmonė. Tačiau pastaroji vis tiek paprašė vyro susimokėti „sėkmės išieškojimo mokestį“.
Skolų išieškojimas
Skolų išieškojimas / 123RF.com nuotr.

Arūnas 15min pasakojo, kad kreipėsi į skolų išieškojimo įmonę „Legal Balance“ per jos nuotolinę skolų valdymo ir registravimo platformą eskolos.lt.

„Esmė tokia, kad jie kreipėsi į mano skolininką, tačiau jis su jais nebendravo. Tuomet jų teisininkė man paskambino ir už papildomą mokestį pasiūlė teikti ieškinį teismui, pasakiau, kad dėl to pagalvosiu. Vis dėlto po kurio laiko susiradau kitą teisininką, kuris man surašė dokumentus teismui. Ėjome per tris teismus ir per juos išsikovojau skolą. Galiausiai iš eskolos.lt atėjo el. laiškas su paklausimu, ar ketinu kažką daryti toliau. Pasakiau, kad skolą atgavau be jų įsikišimo – kitais keliais. Po to nustebau gavęs laišką, kad turiu jiems sumokėti sėkmės išieškojimo mokestį – 20 proc. nuo atgautos sumos“, – pasakojo vyras.

Jis nesupranta, kodėl turįs mokėti už sėkmę, prie kurios minėta įmonė neprisidėjo. Tuo tarpu įmonė konkretaus šio atvejo komentuoti nesutiko, tačiau nurodė bendras taisykles, kada reikia mokėti už jos paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas