Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 12 /14:38

Šiaulių bankas ketina dalyvauti derybose dėl galimo Ūkio banko turto perėmimo

Šiaulių bankas praneša, kad Lietuvos banko sprendimas laikinai apriboti Ūkio banko veiklą ir skirti laikinąjį administratorių su Šiaulių banku nesusijęs ir neturi įtakos banko ir banko grupės veiklai. Bankas taip pat skelbia, kad ketina dalyvauti derybose dėl galimo Ūkio banko turto, teisių, sandorių ir įsipareigojimų ar jų dalies perėmimo.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Šiaulių bankas pranešė, kad antradienį įvykusiame banko valdybos posėdyje nuspręsta dalyvauti derybose dėl galimo AB Ūkio banko turto, teisių, sandorių ir įsipareigojimų ar jų dalies perėmimo.

Anksčiau bankas informavo, kad Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) bei Lietuvos investuotojų valdomas Šiaulių bankas toliau veikia stabiliai, sklandžiai vykdo įsipareigojimus savo klientams, dirba pelningai. 

Šiaulių bankas vykdo Lietuvos banko nustatytus normatyvus, didžiausio Šiaulių banko akcininko – ERPB nuolatinis dalyvavimas banko procesuose leidžia užtikrinti aukštą veiklos skaidrumą.

Šiaulių bankas tvirtina, kad dėl pokyčių Ūkio banke Šiaulių banko klientai nepatogumų neturės – visi banko skyriai dirba įprasta tvarka, banko operacijos vykdomos be jokių apribojimų, finansinės paslaugos teikiamos ir atsiskaitymai vyksta be sutrikimų. Vis banko klientai gali laisvai disponuoti savo lėšomis bei indėliais.

Spaudai išplatintame pranešime Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda nurodo, kad Šiaulių bankas neturi jokių indėlių, vertybinių popierių ar kito turto AB Ūkio banke, kuriam laikinai apribota veikla.

Antradienį įvertinusi inspektavimo ataskaitą bei kitus priežiūros tikslais surinktus duomenis ir siekdama apsaugoti visuomenės, indėlininkų bei kitų klientų interesus, Lietuvos banko valdyba paskelbė Ūkio banko veiklos apribojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas