Tokios nuorodos į geografinę kilmę siekia Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacija. Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba agentūrai BNS patvirtino, kad toks prašymas yra pateiktas.
Tarnyba yra atsakinga už prašyme pateiktą skilandžio aprašymą. Jame skilandis įvardijamas kaip iš jautienos ir kiaulienos pagaminta dešra, pagardinta druska, pipirais, gvazdikais, česnakais, įdaryta į kiaulės pūslę arba viršutinę karvės žarnyno dalį. Ji taip pat turėtų būti karštai rūkoma ne mažiau kaip 15 dienų, deginant lapuočių medžių malkas, o tuomet džiovinama.
Lietuvos liaudies buities muziejaus Rumšiškėse saugoma medžiaga rodo, jog žodis „skilandis“ minimas dokumentuose iš įvairių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vietų jau XVI-XVIII amžiuje.