Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet jau pavogta kriptovaliutų už 1,1 mlrd. JAV dolerių

Per pirmąją 2018 metų pusę jau pavogta kriptovaliutų už 1,1 mlrd. JAV dolerių, o įvykdyti vagystes, pasak kibernetinio saugumo įmonės „Carbon Black“, buvo pakankamai nesudėtinga, praneša CNBC.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kad galėtų lengviau įvykdyti kriptovaliutos vagystes, nusikaltėliai naudoja vadinamąjį juodąjį internetą (angl. dark web). „Carbon Black“ paskelbtoje tyrimo ataskaitoje teigiama, kad šiuo metu veikia apie 12 tūkst. prekyviečių ir apie 34 tūkst. pasiūlymų programišiams, susijusių su kriptovaliutų vagystėmis.

„Juodasis internetas“ yra interneto dalis, kurią pasiekti galima tik pasitelkus specialią programinę įrangą. Ji naudotojams leidžia naršyti anonimiškai ir likti praktiškai neatsekamiems. Pasak „Carbon Black“ analitiko Ricko McElroy'aus, vogti kriptovaliutas yra stebėtinai lengva – užtenka „juodajame internete“ įsigyti kenkėjiškas programas, todėl tam nereikia praktiškai jokių programavimo žinių.

Dažniausiai nusikaltėliai nusitaikydavo į kriptovaliutų keityklas, kurioms šiemet teko 27 proc. visų kibernetinių išpuolių kriptovaliutų rinkoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento