Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:01

Šildymo kainos Kaune papiktino kaunietį: kodėl bene didžiausios iš didmiesčių?

Valstybinės energetikos reguliavimo taryba (VERT) skelbia, kad šių metų spalį šiluma Vilniuje kainuos 5,83 ct/kWh, Klaipėdoje – 5,93 ct/kWh, o Šiauliuose – 5,64 ct/kWh (be PVM). Tad su 15min redakcija susisiekęs kaunietis stebėjosi, kodėl spalį šilumos kaina Kauno gyventojams siekia daugiau nei kituose didmiesčiuose – 6,07 ct/kWh (be PVM), nors mieste veikia net pigiai šilumą gaminanti atliekų deginimo jėgainė.
Šildymo sezonas Kaune
Šildymo sezonas Kaune / Shutterstock / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kas atsitiko, kad Kaunas, turėdamas galingą ir itin pigiai šilumą gaminančią atliekų deginimo jėgainę, stipriai konkuruojančius tarpusavyje nepriklausomus šilumos gamintojus, atsidūrė paskutinėje vietoje pagal centralizuotos šilumos kainas, lyginant su kitais Lietuvos miestais? Kodėl Kaune tiekiamos šilumos kainos tendencijos neatitinka ekonominės logikos?“, – kėlė klausimus skaitytojas.

Palyginimui, 2023 m. spalio mėn. šiluma Kaune buvo pigesnė – kainavo 5,57 ct/kWh (be PVM). O vidutinė šildymo kaina Kaune per visus 2023 metus siekė apie 6,16 ct/kWh (be PVM) ir buvo pigesnė nei kituose didmiesčiuose. Vilniuje per 2023 metus ji siekė apie 7,08 ct/kWh (be PVM), Klaipėdoje apie 6,75 ct/kWh (be PVM), Šiauliuose apie 6,51 ct/kWh (be PVM), Panevėžyje 7,36 ct/kWh (be PVM).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas