Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skiriant socialinę pašalpą siūloma neatsižvelgti į studentų gaunamas stipendijas

Netrukus sprendžiant, ar skiriant šeimai skiriant socialinę pašalpą arba kompensaciją už šildymą, gali būti nebeatsižvelgiama į studentų gaunamas stipendijas.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Seimas pirmadienį po pateikimo pritarė atitinkamai Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo pataisai ir dėl jos priėmimo balsuos dar šią savaitę.

Pataisa numato, kad sprendžiant, ar skirti socialinę pašalpą ir kompensaciją, į šeimos pajamas nebūtų įskaičiuojamos stipendijos ir kita materialinė parama, kurią gaus aukštųjų mokyklų studentai ar profesinių mokyklų mokiniai.

Pakeitimus Seimui pristatydamas Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys aiškino, kad parlamentarams pataisas priėmus šeimos, kurios kreipsis dėl socialinės paramos ir kuriose bus stipendijas gaunančių studentų, nebus blogesnėje padėtyje nei šeimos, kur studentai stipendijų negauna.

Skaičiuojama, kad stipendiją ir kitą materialinę paramą gaunančių studentų, išskyrus gaunančių socialinę stipendiją ir piniginę socialinę paramą, yra apie 7,5 tūkstančio.

Pagal dabar galiojančią tvarką skiriant socialinę paramą, į šeimos pajamas yra įskaitomos visų šeimos narių kas mėnesį gaunamos socialinio pobūdžio pajamos (taip pat ir studento stipendija ar kitokia materialinė parama), išskyrus socialinę stipendiją ir kai kurias kitas tikslines pajamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas