Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotai imasi priemonių skatinti ekonomiką po „Brexit“ referendumo

Škotijos vyriausybės vadovė Nicola Sturgeon trečiadienį pristatė planus didinti išlaidas infrastruktūrai ir taip skatinti Škotijos ekonomikos augimą po Didžiosios Britanijos referendumo, kuriame buvo nuspręsta išstoti iš Europos Sąjungos. Ji taip pat paragino Britanijos vyriausybę padaryti tą patį.
Edinburgas
Edinburgas / Indrės Bungardaitės/15min.lt nuotr.

Pagal planą, kurį jau pasveikino verslas ir profesinės sąjungos, Škotijos valdžia šiais metais ketina papildomai investuoti 100 mln. svarų (117 mln. eurų) į sveikatos priežiūros ir kitus infrastruktūros projektus.

„Be jokios abejonės, referendumo rezultatas sukėlė didžiulį neapibrėžtumą, ir jo poveikis darbo vietoms ir investicijoms jau jaučiamas, – išplatintame pranešime sakė Škotijos nacionalistų partijos lyderė. – JK vyriausybė kol kas dar nesiėmė jokių prasmingų veiksmų sumažinti neapibrėžtumą ar didinti pasitikėjimą, ir yra labai realių nuogąstavimų, kad žala ekonomikai ir darbo vietoms bus rimta ir ilgalaikė.“

„Atsižvelgdama būtent į tai Škotijos vyriausybė skelbia apie ankstyvus planus, kuriais siekiama didinti pasitikėjimą, skatinti ekonominę veiklą ir paremti verslą“, – sakė N. Sturgeon.

Britanijos iždo sekretorius Philipas Hammondas neseniai prakalbo apie galimybę, kad JK vyriausybė parengs ūkio stimuliavimo priemonių paketą, tačiau atmetė galimybę, jog bus rengiamas skubus „Brexit“ biudžetas. Jis pridūrė, kad finansinis atsakas bus numatytas rudenį, kai įprastai, peržiūrint šalies biudžetą.

Esą iki tol gauti ekonominiai duomenys leis Londonui „padaryti tinkamas išvadas ir nuspręsti, kad stimuliavimo priemonės yra reikalingos“, sakė iždo sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento