Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skubiems valstybės investicijų projektams – 500 mln. eurų

Skubioms investicijoms į Lietuvos ekonomiką skirta 500 mln. eurų. Pinigai bus paskirstyti jau pradėtiems bei naujiems valstybės investicijų projektams, kurių įgyvendinimo sutartys bus pasirašytos iki liepos 1 dienos. 
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Siekiant paskatinti ekonomiką, bus spartinami valstybės investicijų programoje suplanuoti projektai ar kiti investiciniai projektai – statybų, rekonstravimų, įvairių rūšių remonto darbus, prekių, paslaugų įsigijimus, IT projektus, pradedant įgyvendinti ir naujus projektus“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė Vyriausybės vicekancleris Lukas Savickas.

500 mln. eurų yra dalis 2,5 mlrd. eurų vertės ekonomikos skatinimo ir koronaviruso krizės pasekmių mažinimo programos, pranešė Finansų ministerija.

Kaip BNS paaiškino finansų viceministras Darius Sadeckas, 500 mln. eurų nutarta skirti būtent greitoms investicijoms.

„Dabar mes papildėme planą papildomomis priemonėmis – ekonomikos skatinimo. Plane buvo numatyta skatinti investicijas, bet nebuvo sumos. Mes įdėjom papildomas priemones ir sakom, kad joms esame pasiruošę skirti iki 500 mln. eurų “, – BNS sakė D.Sadeckas.

Anot D.Sadecko, iš 500 mln. eurų šią savaitę Vyriausybė jau paskirstė 155 mln. eurų: 150 mln. eurų – kelių remontui ir žvyrkelių asfaltavimui, 5 mln eurų – kino industrijai, kultūros ir meno organizacijoms, skaitmeninių kultūros produktų ir paslaugų kūrimui ir kitoms reikmėms.

Viceministro teigimu, lėšos toliau bus skirstomos pagal poreikį, tačiau kol kas ministerija neturi naujų paraiškų.

„Likę pinigai kol kas neatskirti. Mes skiriame tada, kai yra poreikis“, – sakė D.Sadeckas.

Susisiekimo viceministras Virgaudas Puodžiukas BNS ketvirtadienį sakė, kad keliams skirtais pinigais siekiama paskatinti kelių tiesimo ir remonto verslą, o pinigai jau netrukus bus paskirstyti parengtiems projektams – darbai turės būti atlikti nuo birželio iki gruodžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai