Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SME Finance“ pristatė naują verslo finansavimo modelį – išmaniąją paskolą

Lietuvos finansų technologijų („fintech“) bendrovė „SME Finance“ pristatė naują paslaugą, sutrumpinančią ir supaprastinančią verslo finansavimo procesą. Dėl „SME Finance“ įdiegtų pažangių dirbtinio intelekto sprendimų, verslo klientų mokumo vertinimas bus paprastesnis – norintiems gauti finansavimą užteks pateikti tik duomenis apie savo apyvartą, rašoma pranešime spaudai.
Audrius Beniulis
Audrius Beniulis / Asmeninio archyvo nuotr.

Naują paslaugą bendrovė įdiegė siekdama sumažinti verslui skolinimosi metu tenkančią biurokratinę naštą, kuri sukelia nepatogumų smulkioms ir vidutinėms įmonėms.

„Tradiciškai, vertinant įmonių kreditingumo riziką, verslo klientai turi kredito įstaigai pateikti labai daug informacijos, dokumentų. Vidinį finansų skyrių turinčios stambios įmonės šią užduotį įveikia lengvai, tačiau smulkesniam verslui tokios situacijos sukelia papildomų sunkumų ir kaštų. Mes, suprasdami mažų ir vidutinių įmonių problematiką, nusprendėme iš esmės pakeisti procesą ir sudaryti sąlygas dar greičiau ir paprasčiau verslui gauti finansavimą ir augti“, – sako Audrius Beniulis, „SME Finance“ pardavimų vadovas Lietuvoje.

Vienas pagrindinių sukurto naujo įrankio privalumų – paprastesnis verslo klientų mokumo vertinimas. Klientams užteks „SME Finance“ pateikti duomenis apie savo apyvartą už paskutinius 24 mėn. arba už tiek, kiek laiko veikia įmonė. Tai bus galima padaryti keletu būdų: „SME Finance“ svetainėje davus sutikimą gauti išrašus tiesiogiai iš bankų, kurių sąskaitose daroma apyvarta, arba pateikus išrašus kitais kanalais – el. paštu ar savitarnos sistemoje. Po šio žingsnio pirminį paskolos pasiūlymą klientas gaus per 1 val. nuo paraiškos pateikimo, o lėšas – per 24 val. Įmonėms, norinčioms pasiskolinti iki 30 tūkst. eurų, nebus būtinybės įkeisti turto.

„Siekdami gerinti ir efektyvinti finansavimo procesą, vystome savitarnos sistemą, kurios tikslas – leisti klientui labai paprastai identifikuotis, užpildyti paraišką ir iškart savitarnoje gauti finansavimo pasiūlymą bei sutartį. Klientui nereikės niekur eiti, jis prisijungs vienu kanalu ir viską, ko jam reikia, gaus ir atliks vienoje platformoje“, – aiškina A.Beniulis.

Jis pratęsia, kad naujas verslo finansavimo modelis aktualus ir dėl to, kad, augant apyvartai, kyla ir galima paskolos suma. Jei įmonė sėkmingai grąžina prieš tai išduotą kreditą, o jos apyvarta paaugo, tolimesniam augimui ji gali gauti jau didesnę sumą.

„Taip pat itin svarbus paslaugos aspektas – lankstumas. Kiekvieno kliento poreikius vertiname individualiai, atsižvelgdami į įmonės veiklos specifiką. Įsigilinę į situaciją, galime pateikti konkrečiai įmonei pritaikytą pasiūlymą: finansavimo dydis priklausys nuo įmonės apyvartos, paskolos grąžinimo terminas gali būti nuo 2 iki 5 mėnesių, o atskirais atvejais ir ilgesnis. Be to, grąžinus kreditą iš karto galima kreiptis dėl kitos paskolos“, – teigia A.Beniulis.

„SME Finance“ veikia kartu vienoje ekosistemoje su birželio mėnesį veiklą pradėjusiu skaitmeniniu banku „SME Bank“. Ši unikali ekosistema leidžia pasiūlyti verslui geriausius finansavimo ir kasdieninės bankininkystės sprendimus.

„Pasitelkę pažangiausias technologijas siekiame suteikti kuo platesnes galimybes skolintis smulkiam ir vidutiniam verslui, kurio poreikius tradicinis bankų sektorius ne visada gali patenkinti. Veikdami vieningoje ekosistemoje su „SME bank“ savo paslaugų spektrą galime kur kas labiau išplėsti. Klientai vienoje vietoje

gali ne tik greitai gauti reikiamą finansavimą, bet ir turėti standartinių kasdienės bankininkystės paslaugų paketą“, – aiškina „SME Finance“ pardavimų vadovas Lietuvoje.

Šiuo metu finansinei „SME Finance“ ekosistemai priklausančių įmonių klientais yra daugiau kaip 2000 įmonių, beveik 90 proc. suteikto finansavimo atitenka mikro (44 proc.) ir smulkioms bei vidutinėms (45 proc.) įmonėms. Didžiausią dalį portfelio – net 75 proc. – sudaro verslo paskolos (120 mln. eurų), faktoringas – 18 proc. (28 mln. eurų), o lizingas ir veiklos nuoma – 7 proc. (12 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai