Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smulkiems Lietuvos verslams – 10 mln. eurų mikrokreditų

Smulkieji verslininkai galės gauti iki 25 tūkst. eurų mikrokreditus – tai numato Europos investicijų fondo (EIF) pasirašyta sutartis su Lietuvoje veikiančia nebankinio finansavimo sprendimų kompanija „Vilnius factoring company“.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Euras Verslas

Numatoma, kad „Vilnius factoring company“ iš viso išduos iki 10 mln. mikrokreditų, kuriems suteikiama EIF garantija, teigiama Europos Komisijos (EK) pranešime.

Pasak už užimtumą, socialinius reikalus, gebėjimus ir darbo jėgos mobilumą atsakingos Europos Komisijos narės Marianne Thyssen, ES suteikus tokią paramą, finansavimą galės gauti daugiau smulkiųjų Lietuvos verslininkų.

„Gautos lėšos jiems leis pradėti arba plėsti verslą, sukuriant daugiau darbo vietų ir galimybių vietos lygmeniu“, – pranešime sakė M.Thyssen.

EK teigia, kad palyginti su tradiciniais bankiniais šaltiniais, šiuo atveju finansavimo sąlygos yra ne tokios griežtos, be to, taikomi gerokai mažesni užtikrinimo priemonių reikalavimai.

Gautas lėšas galima investuoti tiek į kompanijos apyvartinį kapitalą, tiek ir į verslo plėtrą.

Mikrokreditai teikiami smulkiesiems ūkininkams ir įmonėms, turinčioms ne daugiau kaip 9 darbuotojus. Metinė įmonės apyvarta ir balanse turimo turto vertė turi neviršyti 2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento