Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ komisija planuoja apklausti laikinąjį banko administratorių Simoną Freakley

„Snoro“ bankroto aplinkybes tirianti komisija trečiadienį ketina apklausti buvusį banko laikinąjį administratorių Simoną Freakley.
Simonas Freakley
Simonas Freakley / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komisijos vadovas „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis BNS sakė kad iš S.Freakley norima ne tik sužinoti jo atsiradimo Lietuvoje aplinkybes, bet ir išgirsti „Snoro“ būklės vertinimus.

Laikinoji tyrimo komisija ketina išsiaiškinti, kada pradėtos derybos su laikinuoju administratoriumi ir kuo remiantis jam nustatytas atlyginimas.

„Jis – pirmas žmogus, įžengęs į banką, sustabdžius jo veiklą. Ką jis rado banke? Juk jo pirmieji pareiškimai buvo nevienareikšmiai... Labai įdomi ir jo atėjimo į banką priešistorė – kas pradėjo su juo derybas, kokiu būdu pakviestas tapti administratoriumi, kas derėjosi dėl jo algos“, – sakė V.Mazuronis.

Anot jo, komisijai įdomi S.Freakley rekomendacija Lietuvos bankui, kaip elgtis su „Snoru“.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas yra viešai patvirtinęs, kad S.Freakley sumokėta 140 tūkst. eurų (483 tūkst. litų), jis galėjo pasitelkti konsultantų. 

Vyriausybė praėjusių metų lapkričio 16 dieną nacionalizavo „Snorą“, o Lietuvos banko valdyba nušalino „Snoro“ vadovybę ir laikinuoju administratoriumi paskyrė S.Freakley, kuris „Snore“ dirbo mažiau nei mėnesį – nuo lapkričio 16-osios iki gruodžio 9 dienos.

„Snoro“ veiklos administravimui ir konsultantų paslaugoms iki kovo pradžios galės būti išleista beveik 61 mln. litų, iš kurių 31 mln. litų – konsultantų paslaugoms. Nuo banko veiklos sustabdymo iki bankroto bylos iškėlimo banko administratoriams ir konsultantams buvo pervesta apie 17 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito