Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sodra“ atnaujino informaciją apie pensijų kaupimą gyventojų asmeninėse paskyrose

Antros pensijų pakopos dalyviai jau gali greitai ir paprastai pasitikrinti, kiek įmokų jie sumokėjo į antros pakopos pensijų kaupimą bei kiek už juos pervedė valstybė, rašoma „Sodra“ pranešime spaudai.
Sodra
Sodra / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.
Temos: 2 Sodra Pensija

Asmeninėje „Sodros“ paskyroje kiekvienas apdraustasis gali patikrinti, kokį pensijų stažą ir kiek pensijos apskaitos vienetų įgijo. Ten taip pat matoma informacija, ar žmogus kaupia pensijai papildomai ir kokioje pensijų bendrovėje. Nuo šiol antroje pensijų pakopoje dalyvaujantys gyventojai papildomai savo paskyroje gali matyti, kiek įmokų iš viso buvo pervesta į jų sąskaitas pensijų fonduose, kokią dalį pervedė „Sodra“ nuo sumokėtų valstybinio socialinio draudimo (VSD) įmokų iki 2019 m. pradžios, kiek pervedė patys dalyviai nuo savo pajamų ir kiek skatinamųjų įmokų jų vardu sumokėjo valstybė.

Turėdami šią informaciją, pensijų kaupimo dalyviai galės lengviau įvertinti pensijų fondų valdytojų darbą, jų papildomai uždirbtą investavimo grąžą. Kilus klausimų dėl sumokėtų sumų, galima suformuoti detalią ataskaitą, kurioje atvaizduota kiekviena įmoka atskirai. Ši ataskaita taip pat padės atsakyti į dažnai dalyviams kylančius klausimus, kaip susidarė jų sukaupta suma, kokio dydžio įmokas jie mokėjo, ar įmokų mokėjimas buvo laikinai sustabdytas, kokie buvo investavimo rezultatai.

Toliau planuojama vystyti šią platformą, kad gyventojai galėtų įvertinti savo dabartinę finansinę situaciją, priimti pagrįstus sprendimus dėl savo būsimos pensijos, pasirinkti tinkamas priemones pasirūpinti savo pajamomis senatvėje.

Prisijungus prie asmeninės paskyros galima ne tik patikrinti informaciją, susijusią su pensijų kaupimu, tačiau ir gauti beveik visas „Sodros“ paslaugas, pateikti prašymus dėl išmokų, kompensacijų ar pažymų.

Į asmeninę paskyrą gyventojams siunčiami ir pranešimai – pavyzdžiui, apie įtraukimą į pensijų kaupimą, pensijos perskaičiavimą arba skirtą išmoką. Nurodę savo kontaktus, pranešimus ir priminimus gyventojai gauna taip pat elektroniniu paštu arba SMS žinutėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas