Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje nemokamai dalinami oranžiniai rūšiavimo maišeliai: štai kur galima juos atsiimti

Nuo šiandien iki pat kitų metų vasario pabaigos Vilniuje, tam tikrose „Maxima“ parduotuvėse, vėl pradėti dalinti rūšiavimui skirti oranžinių maišelių rinkiniai, rašoma „Maxima“ pranešime spaudai.
Oranžiniai maišeliai (S. Žiūros nuotr.)
Oranžiniai maišeliai

Prekybos tinklas „Maxima“ kviečia savo pirkėjus sostinėje prisijungti prie bendro tikslo – mažinti buityje susidarančių maisto atliekų kiekį. Atsakingai rūšiuodami maisto atliekas, pavyzdžiui, bulvių lupenas ar obuolių graužtukus mesdami į oranžinį maišelį, vilniečiai prisideda prie žiedinės ekonomikos skatinimo – vietoj to, kad nukeliautų į sąvartynus, maisto atliekos panaudojamos gaminant energiją ar trąšas.

„Nepaisant to, kad oranžinius maišelius mūsų parduotuvėse gali įsigyti kiekvienas norintis pirkėjas, siekiame padidinti atliekų perdirbimo galimybę. Todėl kviečiame iki vasario pabaigos savo klientus penkiose Vilniaus parduotuvėse atsiimti maišelius nemokamai.

Kadangi įpročio formavimui reikia laiko, vėl prisidedame prie galimybės maišelius atsiimti nemokamai. Atsakingas elgesys su maistu yra daugybės mūsų prekybos tinklo procesų sudedamoji dalis“, – sako Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė.

Specialius oranžinius maišelius nemokamai visiems vilniečiams dalina Vilniaus miesto savivaldybė, kartu su Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centru. Iki kitų metų vasario mėnesio maišelių rinkiniai bus dalinami 5-iose sostinėje įsikūrusiose „Maxima“ parduotuvėse:

Kovo 11-osios g. 38B, Grigiškėse;

Viršuliškių g. 30, Vilniuje;

Savanorių pr. 31, Vilniuje;

Taikos g. 162A, Vilniuje;

Lazdynėlių g. 23A, Vilniuje.

Maišelius nemokamai atsiimti bus galima keletą kartų per savaitę pagal sudarytą grafiką, kurį galima rasti čia.

Primenama, kad nuo sausio 1 d. Vilniuje įsigaliojo nauja atliekų rūšiavimo tvarka – sostinės gyventojai raginami atskirai rūšiuoti maisto atliekas. Nesuvartotus maisto produktus ir susidariusias maisto atliekas, pavyzdžiui, vaisių ir daržovių žieves, lupenas, graužtukus, kiaušinių lukštus, kaulus, arbatos bei kavos tirščius ir kt., raginama kaupti specialiuose oranžiniuose maišeliuose ir vėliau juos sandariai užrišus mesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius – tokiu būdu bioatliekos grįš į žiedinės ekonomikos ciklą energijos ar komposto pavidalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento