Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalį krito pramonės produkcijos kainos

2012 m. spalio mėn., palyginti su rugsėjo mėn., gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 1,6 procento, neįskaitant rafinuotų naftos produktų – 0,4 procento, praneša Lietuvos statistikos departamentas.
Audiniai
Audiniai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Bendrajam kainų pokyčiui didžiausios įtakos turėjo 3,9 procento sumažėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos, 1 procentu – elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo, 4,3 –  gėrimų gamybos produkcijos kainos ir 0,9 procento padidėjusios chemikalų ir chemijos produktų gamybos, 0,3 – maisto produktų gamybos kainos.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 1,1 procento. Labiausiai atpigo mašinų ir įrangos remonto ir įrengimo produkcija – 8,1, gėrimų gamybos produkcija – 5,1 procento, o pabrango tekstilės gaminių gamybos produkcija bei pagrindinių guminių ir plastikinių gaminių gamybos produkcija – atitinkamai 2,1 ir 1,4 procento. Maisto produktų kainos beveik nepasikeitė, nes kai kurių produktų rūšių brangimas atsvėrė kitų produktų rūšių pigimą. Cukrus atpigo 7 procentais, žuvys ir žuvų produktai – 2,3, vaisių, uogų ir daržovių sultys – 2,1 procento. Pabrango perdirbti vaisiai ir daržovės – 8 procentais, mėsos ir paukštienos produktai – 1,4 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 1,9 procento. Labiausiai – 4,3 procento – atpigo rafinuotų naftos produktų gamybos produkcija, 2,7 procento – medienos ir medienos gaminių, išskyrus baldus, gamybos produkcija, o pabrango elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo produkcija – 14,4, odos ir odos dirbinių gaminių gamybos – 3,2 procento – produkcija.

Per metus (2012 m. spalio mėn., palyginti su 2011 m. spalio mėn.) visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 3,8 procento. Labiausiai – 10,3 procento – pabrango rafinuotų naftos produktų gamybos produkcija, 7,5 procento – žalios naftos gavybos produkcija, o atpigo mašinų ir įrangos remonto ir įrengimo produkcija bei tabako gaminių gamybos produkcija  – atitinkamai 12,4 ir 10,1 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas