Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 03

Stintų pasiūlai mažėjant išgraibstoma net ir brangi žuvis

Pajūryje prasidėjus stintų prekybai žuvies kilogramo kaina siekia 11 eurų, tačiau ji šluojama nuo prekystalių. Anot prekybininkų, itin populiarios žuvies pasiūla gerokai atsilieka nuo paklausos, tuo metu žvejų atstovė ir mokslininkas aiškina, jog stintos ištekliai Lietuvoje mažėja ir dėl klimato kaitos.
„Palangos stinta 2015“
„Palangos stinta 2015“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Du turgus Klaipėdoje valdančios savivaldybės įmonės „Naujasis turgus“ vadovas Viačeslavas Karmanovas BNS teigė, kad pirmosios stintos ant prekystalių pasirodė lapkričio viduryje, jos buvo išpirktos labai greitai, nepaisant to, kad kilogramas žuvies kainavo 11 eurų.

„Šiemet pas mus lapkričio 17 dieną pasirodė pirmosios stintos. Tai buvo mažas kiekis, kainos buvo 11 eurų už kilogramų, po to – tai būna, tai nebūna, viskas priklauso nuo oro sąlygų. Pavyzdžiui, ketvirtadienį iš ryto atvežė apie 10 kilogramų, tai per valandą buvo išgraibstyta ta stinta, irgi po 11 eurų“, – BNS pasakojo V.Karmanovas.

Jo teigimu, jeigu išsilaikys minusinė temperatūra, daug stintų tikimasi prieš Kalėdas, tačiau dėl išaugusios paklausos jų gali neužtekti visiems norintiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas