Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Studentų dėmesiui: išbandykite savo jėgas viešajame sektoriuje

Studijų metu susipažinti, o vėliau įgyvendinti savo idėjas viešajame sektoriuje. Tokią galimybę jau dabar siūlanti Užimtumo tarnyba kviečia studentus pasinaudoti praktikos tarpininkavimo ir koordinavimo galimybe. Studijuojantys jaunuoliai gali rinktis iš daugiau nei 1,7 tūkst. vietų, rašoma „Užimtumo tarnyba“ pranešime spaudai.
Užimtumo tarnyba
Užimtumo tarnyba / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Praktikantų laukia ne tik didmiesčių, bet ir regionų viešojo sektoriaus įstaigos ir organizacijos. Daugiau nei 170 jau yra pateikusios laisvas vietas Užimtumo tarnybos praktikos duomenų bazėje.

„Pritraukti jaunimą į viešąjį sektorių nelengva, tačiau viskas keičiasi: sudėtingus biurokratinius procesus keičia technologijos, inovacijos diegiamos vis sparčiau, o galimybės jaunam profesionalui prisidėti prie visuomenės ir valstybės augimo – didžiulės“, – sakė Užimtumo tarnybos direktorė Inga Balnanosienė.

Studentai kviečiami kreiptis tiek dėl privalomos profesinės, tiek dėl savanoriškos profesinės praktikos. Galima rinktis viešojo sektoriaus organizacijas 46 šalies savivaldybėse. Daugiausia laisvų vietų registruota didžiųjų – Vilniaus miesto ir rajono, Kauno bei Klaipėdos – savivaldybių teritorijose.

Anot I.Balnanosienės, kiekvienam studentui gali būti suteikiamos ir Regioninių karjeros centrų paslaugos: „Čia konsultantai padeda atlikti asmenybės profilio vertinimą, profesinių interesų analizę, taip padėdami atrasti tinkamiausią praktikos vietą.“

Viena populiariausių praktikos specializacijų – viešasis administravimas, nedaug atsilieka ir teisė. Vilniaus miesto ir rajono savivaldybės teritorijose laisvos praktikos vietos registruotos ir komunikacijos, ekonomikos, informatikos, inžinerijos, politikos mokslų, gamtinės geografijos sričių studentams. Kaune studentai kviečiami atlikti praktiką ir socialinio darbo, miškininkystės ar architektūros srityse. Klaipėdoje studentai gali išbandyti jėgas ekologijos bei žuvininkystės srityse.

Jaunuosius talentus siekiama paskatinti grįžti ir į gimtuosius regionus, todėl studentai gali rinktis praktikos vietą nepriklausomai nuo to, kur studijuoja. Pavyzdžiui, šiuo metu Kėdainių rajono savivaldybėje galima atlikti praktiką pedagogikos, socialinio darbo, kultūros studijų, psichologijos srityse. Švenčionyse – vadybos, apskaitos, turizmo ir poilsio, teisės srityse. Pakruojyje – viešojo administravimo, socialinio darbo, slaugos ir akušerijos, architektūros, inžinerijos srityse. Biržuose – pedagogikos, socialinio darbo, viešojo administravimo, turizmo ir poilsio, ekologijos srityse.

Daugiausia praktikos vietų duomenų bazėje yra užregistravęs Policijos departamentas, Vilniaus miesto savivaldybės administracija, Lietuvos kalėjimų tarnyba, Nacionalinė mokėjimų agentūra, Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Apie praktiką viešajame sektoriuje studentai supažindinami ir 7 aukštosiose mokyklose: Vilniaus universitete, Kauno technologijos universitete, Vytauto Didžiojo universitete, Klaipėdos universitete, Kauno kolegijoje, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje ir Lietuvos verslo kolegijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas