Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su omikron banga kovojanti Honkongo vyriausybė pristatė 22 mlrd. JAV dolerių biudžetą

Honkongo vyriausybė trečiadienį pristatė 170 mlrd. Honkongo dolerių (21,79 mlrd. JAV dolerių) biudžetą, apimantį mokesčių lengvatas ir vartotojams skirtus kuponus, miestui grumiantis su iki šiol didžiausiu koronaviruso protrūkiu.
Honkongas
Honkongas / 123rf.com nuotr.

Tuo metu, kai kiti finansų centrai visame pasaulyje atsisako ribojamųjų priemonių ir vėl atsidaro pasauliui, Honkongą parbloškė lengvai plintančio omikron varianto banga, žlugus anksčiau sėkmingai nulinio COVID-19 strategijai.

Išaugęs užsikrėtimų skaičius paskatino iš naujo įvesti skausmingas ribojamąsias priemones, dėl kurių užsidarė daugelis įmonių ir mokyklų.

Finansų sekretorius Paulas Chanas savo kalboje, kurioje pristatė 2022–2023 finansinių metų biudžetą, papasakojo ir apie priemones vartotojų išlaidų didinimui.

„Pastaraisiais mėnesiais mūsų ekonomika ir žmonių pragyvenimo šaltiniai patyrė didžiulį spaudimą, – kalbėjo jis įstatymų leidėjams. – Ekonominiai rezultatai pirmąjį ketvirtį nėra optimistiški.“

Tarp numatytų paramos priemonių yra 10 tūkst. Honkongo dolerių vertės elektroniniai išlaidų talonai, skirti maždaug 6,6 mln. žmonių – dvigubai didesni nei pasiūlyti praėjusiais metais.

Kaip ir ankstesniuose etapuose, čekių negalės gauti namų ūkių darbuotojai iš užsienio ar nenuolatiniai gyventojai.

Į biudžetą taip pat buvo įtraukti atlyginimų mokesčių mažinimai, subsidijos elektros sąskaitoms apmokėti ir paskolų smulkaus ir vidutinio verslo schemos pratęsimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai