Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Suomija sulaikė Rusijos oligarchui priklausančią trąšų siuntą gabenantį laivą

Suomijos Kotkos uoste sulaikytas Rusijos laivas „Swem“, gabenantis trąšų krovinį bendrovės, priklausančios Rusijos oligarchui, įtrauktam į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą, skelbia Suomijos visuomeninė transliuotoja „Yle“.
Trąšos
Trąšos / 123RF.com nuotr.

Ji pažymi, jog Suomija tokiam žingsniui ryžosi pirmąkart.

„Yle“ duomenimis, šis laivas yra išmetęs inkarą už Kotkos uosto ribų ir laukia leidimo išgabenti sulaikytą krovinį iš Suomijos.

Savo ruožtu Suomijos užsienio reikalų ministerijos, kuri tiria šias aplinkybes, atstovė pareiškė, jog informacijos apie šį įtartiną krovinį gauta praėjusią savaitę.

„Bendradarbiaudami su atitinkamomis valdžios institucijomis nustatėme, kad laive yra trąšų, kurios, tikėtina, priklauso asmeniui, įtrauktam į ES sankcijų sąrašą. Pagal ES taisykles, radus tokį turtą, jis turi būti sulaikytas“, – paaiškino ji.

Šiame incidente figūruojančio Rusijos oligarcho Suomijos ministerija neįvardija.

Savo ruožtu Hamina-Kotkos uosto vykdomasis direktorius Kimmo Naskis pažymėjo, jog tai pirmas kartas, kai dėl ES sankcijų Rusijai krovinys negalėjo būti išgabentas iš Suomijos uosto.

Nepatvirtintais duomenimis, Kotkoje sustabdyto trąšų krovinio dydis – 20 tūkst. tonų, o jo vertė tarptautinėje rinkoje – 10-12 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas