Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svarbi Taivano lustų sektoriaus įmonė susidūrė su COVID-19 protrūkiu

Pirmaujanti Taivano mikroschemų bandymų ir pakavimo įmonė pirmadienį pranešė nušalinusi visus savo migrantus darbuotojus nuo darbo maždaug dviem savaitėms, siekdama užkirsti kelią koronaviruso protrūkiui.
Lustai
Lustai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybės teigimu, gauti mažiausiai 206 bendrovės „King Yuan Electronics Company“ (KYEC) gamyklos darbuotojų – daugiausia migrantų – teigiami tyrimų rezultatai.

Tai yra pirmasis didelis protrūkis visu pajėgumu veikiančioje Taivano puslaidininkių pramonėje, užfiksuotas tuo metu, kai visame pasaulyje jaučiamas lustų trūkumas.

KYEC turi daugiau nei 7 tūkst. darbuotojų, įskaitant apie 2,1 tūkst. migrantų, o tarp įmonės klientų yra kelios garsiausios tarptautinės technologijų įmonės, tokios kaip „Intel“, „Qualcomm“ ir „Nvidia“.

Bendrovė savo pranešime Taivano vertybinių popierių biržai teigė, kad dėl darbo jėgos trūkumo birželio mėnesį jos produkcija ir pajamos sumažės 30–35 procento.

Vietos žiniasklaida išreiškė susirūpinimą, kad dalies operacijų gali sustiprinti visuotinį lustų trūkumą, nes KYEC verslas yra svarbi paskutinė puslaidininkių tiekimo grandinės grandis.

Dvi kitos technologijų įmonės Miaoli mieste taip pat pranešė apie infekcijos protrūkį ir sustabdė darbuotojų migrantų darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas