Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svarstote savaitgalį šiluma lepintis pajūryje? Metas suskubti

Tik dabar sumąstę šį, galbūt jau paskutinį šiltą šių metų savaitgalį, praleisti pajūryje turėtų suskubti. Nors vietų nakvynei čia dar yra, jos sparčiai pildosi, o ir likę pasiūlymai dažnai – su mažiau patogumų, privatumo ar brangesni.
Popietė Palangoje
Popietė Palangoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sinoptikai prognozuoja dar vieną vasariškai šiltą savaitgalį. Nors pirmojoje šeštadienio pusėje pajūryje žadamas lietus, tądien temperatūra kils iki 17-20 laipsnių, skelbia portalas Orai.lt. Sekmadienį temperatūra išliks panaši, šils iki 17-19 laipsnių, tačiau lietaus – neprognozuojama.

Nespėjusiems atsidžiaugti vasara tai – bene paskutinė proga pasimėgauti šiltu savaitgaliu pajūryje. Tačiau kiek kainuotų toks paskutinės minutės planas?

Pasidairius didžiausioje nakvynės rezervacijos platformoje Booking.com matyti, kad nors vietų užimtumas – didelis, į pajūrį keliaujant dviese nakvynę nuo penktadienio iki sekmadienio dar rastumėte. Štai kiek kainuotų savaitgalio poilsis Palangoje, Nidoje bei Šventojoje.

Palangoje nakvynė dviem – nuo 62 eurų

Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė sako, kad praėjusį savaitgalį „visa Palanga ir jos apylinkės šurmuliavo nuo žmonių srauto“.

Tačiau prognozuoti, kaip miestas atrodys šį savaitgalį ji neskuba: „Iki penktadienio pietų mes negalime pasakyti, koks gi bus tas savaitgalis. Nes kiekvieną dieną viskas keičiasi, vieni atsisako, kiti rezervuoja, visą laiką yra tas vyksmas.“

Galimo miesto šurmulio neišsigandusiems ir nusprendusiems savaitgalį praleisti Palangoje pasirinkimo nakvynei dar yra, šiuo metu Booking.com platformoje nakvynę siūlo net 750 apgyvendinimo įstaigų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Popietė Palangoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Popietė Palangoje

Čia apsistoti penktadienį – sekmadienį dviem kainuotų nuo 62 eurų. Už tiek ne tik gautumėte lovą bei stogą virš galvos, bet čia rastumėte ir virtuvėlę, o už 800 metrų esantį paplūdimį pasiektumėte per 15 minučių, apgyvendinimo įstaigos atsiliepimuose rašo Tomas. Tačiau apsigyvenus čia tektų naudotis bendru vonios kambariu.

Jei dalintis nenorite, apsistoti privačiame kambaryje galite sumokėję vos 2 eurais daugiau. Bet nors vonios kambarys čia – privatus, virtuvės nerasite.

Nakvynės vietą su visais patogumais – privačiu vonios kambariu bei virtuvėle – galima užsisakyti už 68 eurus 2,4 km. nuo miesto centro nutolusiuose apartamentuose. Arčiau esančiuose, už 1 km nuo centro bei 650 m. nuo paplūdimio įsikūrusiuose apartamentuose, už savaitgalio nakvynę dviem sumokėtumėte 80 eurų.

Jei pigiausių variantų ieškoti nenorite – taip pat metas paskubėti, mat keturių bei penkių žvaigždučių viešbučių užimtumas Booking.com svetainėje – 98 proc. Už viešnagę čia sumokėtumėte nuo 108 iki 586 eurų.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Sausakimša Palanga: šeštadienio vakaras Basanavičiaus gatvėje
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Sausakimša Palanga: šeštadienio vakaras Basanavičiaus gatvėje

Rasa Kmitienė užsimena, kad būtent šios įstaigos, siūlančios daugiau paslaugų, tokių kaip SPA, sveikatinimosi paslaugos ar kitos pramogos, itin populiarios tuomet, kai prognozuojamas prastesnis oras: „Esant blogam orui mūsų svečiai tikrai planuoja savo savaitgalį, tada jie renkasi įvairias pramogas ar paslaugas jau arčiau viešbučio arba pačiame viešbutyje.“

Nakvynė Nidoje – nuo 70 iki 560 eurų

Apgyvendinimo pasiūlymų Nidoje – beveik šešis kartus mažiau nei Palangoje, čia nakvynę savaitgaliui šiuo metu siūlo 127 įstaigos. Tiesa, ir pati nakvynė čia atsieitų kiek brangiau. Nidoje dvivietis kambarys su bendru dušu ir tualetu kainuotų nuo 70 eurų.

Už apartamentus su atskira virtuve bei vonios kambariu čia tektų susimokėti nuo 100 eurų. Na, o prabangos mėgėjams Nida siūlo vos 14 keturių žvaigždučių apgyvendinimo įstaigų – savaitgalio viešnagė čia atsieitų nuo 196 iki 560 eurų.

Nors Nidoje apsistoti – brangiau nei Palangoje, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktoriaus pavaduotoja Angelina Ivanova sako, kad „vienas kitas apgyvendinimo paslaugų teikėjas jau siūlo nakvynę už 5-10 proc. mažesnę kainą“ nei vasaros metu.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Nida
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Nida

Tačiau A.Ivanovos teigimu, „kavinės ir restoranai tikrai kainų nekeitė, kokios jos buvo vasaros pradžioje, tokios ir lieka“.

Nidos mėgėjams – ir dar viena džiugi žinia. Nuo rugsėjo 16 dienos jau pasikeitė Nidos ekologinių mokesčių dydžiai. Vasaros sezonu lengvajam automobiliui įvažiavimas į Kuršių Nerijos nacionalinį parką kainuoja 30 eurų, dabar šis mokestis siekia 10 eurų.

Nakvynė su visais patogumais Šventojoje – nuo 64 eurų

Vietų savaitgalio nakvynei Šventojoje – dar mažiau, tačiau suskubus sau tinkamą variantą susirasti tikriausiai pavyktų. Čia šiuo metu nakvynę siūlo 97 apgyvendinimo įstaigos.

Pigiausiai apsistoti dviese galima už 64 eurus. Nors kaina lyginant su kitais miestais – žema, čia galite tikėtis tokių patogumų, kaip balkonas, privatus vonios kambarys bei nedidelė virtuvėlė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šventoji
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šventoji

Ieškant keturių ar penkių žvaigždučių poilsio Booking.com svetainė įspėja, kad tokių viešnagės vietų užimtumas siekia 91 proc. Tačiau prabangos mėgėjus apsistoti vis dar kviečia 12 įstaigų. O ir kaina čia svyruoja mažiau nei Palangoje ar Nidoje. Šventojoje už keturių ar penkių žvaigždučių savaitgalio nakvynę dviem sumokėtumėte nuo 139 iki 433 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi