Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švedijos teismas atmetė „Tesla“ ieškinį dėl pašto darbuotojų streiko padarinių

Švedijos Solnos apygardos teismas atmetė JAV elektromobilių gamintojos „Tesla“ ieškinį, kuriuo prašyta valstybės valdomą pašto tarnybą laikinai įpareigoti pristatyti valstybinius numerius parduodamiems šios markės automobiliams, nepaisant jos darbuotojų paskelbto boikoto.
Vilniečio Tomo „Tesla Model S“
Vilniečio Tomo „Tesla Model S“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Švedija

„Tesla“ Švedijoje susidūrė su streikais keliuose frontuose dėl atsisakymo pasirašyti kolektyvinę sutartį su savo mechanikais, kurie dėl to prieš kelias savaites paskelbė streiką, o juos palaikantys Švedijos uostų darbuotojai atsisakė iškrauti šios gamintojos produkciją. Prie jų prisijungė Švedijos pašto darbuotojai ir pradėjo blokuoti siuntas į „Tesla“ biurus ir automobilių centrus.

Švedijoje valstybiniai numeriai naujiems automobiliams pristatomi tik paštu, todėl ši blokada pradėjo stabdyti naujų „Tesla“ elektromobilių pasirodymą šalies keliuose.

„Tesla“ prašė teismo įpareigoti Švedijos transporto agentūrą užtikrinti, kad jos užregistruotų naujų transporto priemonių valstybiniai numeriai „patektų „Tesla“ nuosavybėn“, taip pat nustatyti baudas už šio galimo nurodymo nevykdymą.

Švedijos transporto agentūra paaiškino, kad naujų valstybinių numerių automobiliams pristatymui užsakovams ji, kaip valstybės įstaiga, gali naudotis tik pašto siuntų tarnybos „Postnord“ paslaugomis, kuri yra bendra Švedijos ir Danijos valstybinio kapitalo įmonė.

Atskiru ieškiniu „Tesla“ siekė, kad teismas įpareigotų „Postnord“ pristatyti visas jai adresuotas siuntas, tačiau jis taip pat liko nepatenkintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas