Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 12

„Taip ir padovanojau bankui“: piktinasi, kad nepavyko išgryninti mirusio tėvo sąskaitoje likusių pinigų

Į 15min kreipęsis Žydrūnas teigė padovanojęs bankui kiek daugiau nei 8 eurus, mat norint išgryninti mirusio tėvo sąskaitoje likusius pinigus būtų tekę susimokėti gerokai daugiau. „Swedbank“ paaiškino, kokie dokumentai būtini norint disponuoti velionio lėšomis ir kodėl bankomatuose mažiausia išduodama kupiūra yra 10 eurų.
Bankomatas
Bankomatas / Shutterstock nuotr.

„Padovanojau bankui“

Mirus tėvui Žydrūnas nuvyko prie „Swedbank“ bankomato, kad išgrynintų velionio pinigus.

„Ten nebuvo daug pinigų, nes, kol tėvas buvo gyvas, „nuimdavau“ jam pensiją, iš to jis gyveno. Bet vienas nekaltas momentas mane „sužavėjo“.

Bankomatuose mažiausia pinigų suma, kurią galima išgryninti, yra 10 eurų. Tėvo sąskaitoje liko 8 eurai su centais, kurių negalima išgryninti. Pagalvojau – nueisiu į banką, uždarysiu tėvo sąskaitą ir jie atiduos tą likutį. Bet banke man pasakė, kad norint atgauti tai, kas priklausė mirusiajam, turiu gauti notaro pažymą apie palikimo paskyrimą, kuri kainuotų 14,48 euro, nors jau turėjau išsiėmęs iš notaro liudijimą, suteikiantį teisę tvarkyti dokumentus ir pradėti tvarkyti paveldėjimo klausimus“, – portalui pasakojo vyriškis.

Bankas paaiškino, kodėl Žydrūno turimo dokumento nepakako norint disponuoti velionio lėšomis ir kodėl bankomatuose mažiausia išduodama kupiūra yra 10 eurų. Tai turi priežastį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas